Αρχική Κεντρική Ελλάδα O ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!

O ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΕΜΠΩΝ – ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ!

540
0

Πολιτικός σάλος έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα του μπαζώματος του χώρου του δυστυχήματος των Τεμπών.

Το ποιος τελικά «έδωσε» την εντολή για μπάζωμα που κόστισε 700.000 ευρώ και ως αποτέλεσμα είχε να καλυφθούν στοιχεία της έρευνας;

Το ζήτημα είναι υπό διερεύνηση και τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένα «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ του νυν υπουργού Κλιματικής Κρίσης και τέως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου (την περίοδο του δυστυχήματος) και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Ο δεύτερος, αρχικά, κατηγορήθηκε από συγγενείς θυμάτων ως «εντολέας» αλλά  σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων στα Τέμπη-με βάση δική του απάντηση-, τελικά ήταν «εντολοδόχος» του Μαξίμου!

Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρνης Μάρθης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα αποκάλυψε ότι έστειλε εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό επειδή είχε μάθει ότι εκείνος εκτέλεσε αυτό το μπάζωμα.

Κι έλαβε απάντηση γραπτή ότι “εγώ ακολουθούσα εντολές”. Και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο. Ότι “έγιναν δυο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή” ήταν η απάντηση Αγοραστού, σύμφωνα με την ίδια.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή με ευθεία ερώτηση που έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Χρ. Τριαντόπουλο, με τον τελευταίο να… χαμογελάει και να λέει πως δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα όσα ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Η aftodioikisi.gr επικοινώνησε με τον κ. Αγοραστό ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος για τα όσα γράφονται και λέγονται (σ.σ. σήμερα το θέμα είναι πρωτοσέλιδο στον Τύπο),  δεν θέλησε να σχολιάσει περεταίρω.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει, δεν ενέπλεξα τον κ. Τριαντόπουλο», αρκέστηκε να πει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην aftodioikisi.

Από την πλευρά μας, ρωτήσαμε τον κ. Αγοραστό αν δηλαδή, διαψεύδει τόσο την κα Καρυστιανού όσο και τον κ.Βελόπουλο και επέμεινε:

«Σας είπα, ότι τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτε να σχολιάσω».

Η aftodioikisi.gr επέμεινε στα ερωτήματα προς τον κ. Αγοραστό, ζητώντας τη θέση του για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και κυρίως να μας δώσει τη δική του εικόνα για το τι συνέβη την «επόμενη μέρα» στο σημείο του δυστυχήματος.

«Θα αποδειχτούν όλα εν καιρώ», αρκέστηκε να πει ο κ. Αγοραστός και έκλεισε την κουβέντα εκεί.

Να σημειωθεί ότι δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών ανέφεραν ότι ο κ. Αγοραστός «έδειξε» ως υπεύθυνους για το βιαστικό μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος μία σειρά από κυβερνητικούς παράγοντες.

Για το θέμα παρενέβη και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, ανακοινώνοντας πως είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σε κάθε περίπτωση το… ανεξήγητο βιαστικό μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος αποτελεί συμπεριφορά που είναι παράνομη, ακριβώς επειδή η ενέργεια παρεμποδίζει την έρευνα.

Το ποιος φέρει την πολιτική ευθύνη αυτής της απόφασης μένει να απαντηθεί.

Όσο αυτό δεν γίνεται, στη λογική του… «σπασμένου τηλέφωνου», το μπαλάκι καταλήγει στο Μαξίμου που οφείλει να τοποθετηθεί επισήμως.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πρόστιμα 72.200 ευρώ σε ιδιοκτήτρια για 54 σκυλιά
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ