Αρχική Ελλάδα ΑΠΛΗΣΤΙΑ – ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ΒΓΑΖΟΥΝ τον ΜΗΝΑ! ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

ΑΠΛΗΣΤΙΑ – ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ: ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν ΒΓΑΖΟΥΝ τον ΜΗΝΑ! ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ στα ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

310
0

Χτυπούν ασύστολα τα νοικοκυριά για να πριμοδοτήσουν τον πληθωρισμό της αισχροκέρδειας.

Παρουσιάζουν φορομπηχτική υπερδιόγκωση του ΑΕΠ της χώρας που τους δίνει το έναυσμα να πανηγυρίσουν για την πορεία της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή ως αδίστακτοι πολιτικοί απατεώνες «πουλάνε» από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τα συστημικά ΜΜΕ και τα social media ότι δήθεν πολεμούν την ακρίβεια με κυβερνητικά μέτρα («καλάθια» και λοιπές πομφόλυγες) που ουδεμία επίδραση έχουν στον πληθωρισμό της απληστίας.

Ακόμη κι εκεί έχουν βρει ότι οι ευθύνες είναι εισαγόμενες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου της περασμένης εβδομάδας ανέφερε ότι η κυβέρνησή του δεν θα διστάσει να πάρει κι άλλα μέτρα κατά της ακρίβειας αν χρειαστεί.

Πράγματι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αδίστακτη, όχι όμως στο να πατάξει την αισχροκέρδεια αλλά στο να εξαντλήσει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

Ετσι όμως καταστρέφει τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού επιχειρείν, αφού μειώνει τον τζίρο των μικρομεσαίων οι οποίοι μισθοδοτούν το 87% του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Πλέον έπειτα από τρία έτη άκρατης απληστίας τα αποτελέσματα είναι απτά.

Ο πληθωρισμός ξεκίνησε να παίρνει την ανιούσα τον Ιούλιο του 2021, πολύ πριν από τη ρωσική εισβολή, με κυρίαρχη αιτία την ωρίμανση του target model των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη στη διαμόρφωση των λογαριασμών ρεύματος, που έφερε κατακόρυφη αύξηση στους λογαριασμούς όχι μόνο των νοικοκυριών αλλά και των ενεργοβόρων βιομηχανιών της χώρας που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα νοικοκυριά λυγίζουν μπροστά στα ράφια των σουπερμάρκετ αφού σχεδόν το σύνολο των εισοδημάτων τους κατευθύνεται σε τρόφιμα, είδη ευρείας κατανάλωσης, λογαριασμούς και καύσιμα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι το αποτέλεσμα της απληστίας και της άρνησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ελέγξει την εφοδιαστική αλυσίδα.

Από την άλλη, περίπου το 50% αδυνατεί να βγάλει τον μήνα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ευρώπης σε σχέση με τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Είναι χαρακτηριστική η τελευταία στατιστική απεικόνιση του ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με την οποία το 50% κατά καιρούς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, το 36% λέει ότι αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ενώ μόλις το 14% απαντά ότι δεν συναντά δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών του!

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθροΦθηνότερα έως 16% τα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Φεβρουάριο [πίνακας]