Αρχική Ελλάδα ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ! ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την...

ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ! ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

3262
0

Την παραίτησή του από βουλευτής ανακοίνωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει», ενώ σημείωσε ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα.

Όπως τόνισε, είχε την τιμή να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών επί 24 χρόνια, έχοντας εκλεγεί βουλευτής 11 φορές από το 2000.

Ευχαρίστησε, δε, τους τρεις πρωθυπουργούς, στις κυβερνήσεις των οποίων διετέλεσε υπουργός.

Ανέφερε ότι το πιο σημαντικό είναι η σχέση ειλικρίνειας που έχτισε με τους πολίτες, ενώ τόνισε ότι «έχοντας θητεύσει δύο φορές στο υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση».

«Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία. Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα. Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα.

Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος. Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την απόφασή του ήταν σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ακολούθως, ο κ. Βαρβιτσιώτης απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Προηγούμενο άρθροΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΣΤΕΙΑ τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ σε ΣΧΕΣΗ με τα ΚΕΡΔΗ τους»
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ