Αρχική Κεντρική Ελλάδα BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ του ΒΟΛΟΥ

BAΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ του ΒΟΛΟΥ

240
0

Του Γιώργου Μουλά πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου

Έφυγε από κοντά μας πριν λίγες ημέρες ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, μοναδικός στο ελληνικό τραγούδι με τις επιτυχίες του, που θα ακούγονται για πάντα.

Ο Βασίλης Καρράς για εμάς τους βολιώτες είχε μία ξεχωριστή σχέση, την οποία πρέπει να θυμόμαστε.

Σαν προσωπικός φίλος του Αχιλλέα Μπέου είχε εμπλακεί στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και συγκεκριμένα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αφού ήταν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, κατέχοντας το 60-70% των μετοχών για τρία περίπου έτη.

Τον θυμάμαι και είχα εκπλαγεί, στις Γενικές Συνελεύσεις της ΠΑΕ να κάθεται, όχι στα μπροστινά καθίσματα για φιγούρα και επίδειξη αλλά ανάμεσα στους απλούς φιλάθλους.

Σαφής απόδειξη, ότι ήταν ένας άνθρωπος απλός, της διπλανής πόρτας, που παρ΄ όλη την  φήμη του, εξακολουθούσε να συμπεριφέρεται απλά και μυαλωμένα.

Με δυό λόγια, αυτός ο φημισμένος καλλιτέχνης δεν ήταν ψώνιο ούτε κανένας σαχλαμαράκιας, όπως συμβαίνει πολλές φορές με αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Αξέχαστη μου έχει μείνει η συναυλία του μαζί με τον Οικονομόπουλο και τις Μέλισσες τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά από τον φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Κατάμεστες οι κερκίδες και χιλιάδες νεαρά άτομα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου αποθεώθηκε.

Χαρούμενες οι στιγμές, που ζήσαμε και απολαύσαμε τον Βασίλη εκείνη την βραδιά, που μας έμεινε αλησμόνητη.

Το 2011 η σαρωτική επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου στο ποδόσφαιρο  απετέλεσε κάρφο εν οφθαλμώ για το Αθηνοκεντρικό κράτος του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα ο Βασίλης Καρράς άθελα του να ευρεθεί ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα.

Σε εκείνες τις τραγικές στιγμές, κατά τις οποίες κυριάρχησε η σήψη και η εμπάθεια, ο Βασίλης Καρράς έδειξε απαράμιλλο θάρρος και πραγματική φιλία προς εμάς τους βολιώτες.

Δεν δίστασε, μην υπολογίζοντας πιθανά αντίποινα, να καταφερθεί εναντίον όλων όσων συνωμότησαν σε εκείνη την βρώμικη ιστορία.

Σας παραθέτω για να θυμηθείτε απόσπασμα των δηλώσεων του, όταν αναγκάσθηκε να παραχωρήσει τις μετοχές του, όπου διακρίνει κανείς το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου:

«…Η απόφαση μου αυτή δεν ήταν εύκολη, καθώς στα χρόνια της ενασχόλησής μου στον σύλλογο ως μέτοχος και μαζί με το συνεργάτη και φίλο μου Αχιλλέα Μπέο, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία πραγματικά σπουδαία ομάδα που έκανε υπερήφανη την πόλη του Βόλου και τους φιλάθλους της.

Δυστυχώς οι πρωτοφανείς και ωμές πολιτικές παρεμβάσεις, οι εκβιασμοί, οι πιέσεις που δεχθήκαμε τις τελευταίες εβδομάδες και οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια της προσβολής των συνταγματικών μας δικαιωμάτων, με υποχρέωσαν με πόνο ψυχής και παρά τη θέληση μου να απεμπλακώ από τον Ολυμπιακό Βόλου, με μοναδικό γνώμονα το καλό της ομάδας και της πόλης του Βόλου που δεν έχει κανένα λόγο να πληρώνει την άδικη και ανέντιμη στοχοποίηση στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου.

Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα θα εξακολουθήσει να βαδίζει στον δρόμο των επιτυχιών που έχει χαραχθεί τα τελευταία χρόνια και θα συνεχίζει να προσφέρει χαρές και καλό ποδόσφαιρο στους φιλάθλους της, μεταξύ των οποίων θα είμαι και εγώ.»

Ο Βασίλης Καρράς δεν μάσησε τα λόγια του. Μίλησε καθαρά και ξάστερα, όπως αυτός ήξερε με την ευθύτητα και την ντομπροσύνη του χαρακτήρα του. Εξέφρασε με τον τελειότερο τρόπο την λαϊκή αγανάκτηση, που επικρατούσε στην πόλη του Βόλου.

Ήταν ο πρώτος επώνυμος, ο οποίος συμπαραστάθηκε στην ομάδα αλλά και στον Αχιλλέα Μπέο, όταν σχεδόν όλα τα κεντρικά ΜΜΕ κατευθυνόμενα από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και από σκοτεινούς κύκλους του ελληνικού Ποδοσφαίρου σερβίριζαν στον ελληνικό λαό μία βρώμικη προπαγάνδα.

Προφητική ήταν τις ημέρες εκείνες η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου:

«Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι καθ’ όλα νόμιμος και παρανομεί το κράτος. Καταστρατηγεί συντάγματα, ιδέες και δικαιώματα. Όταν μια κυβέρνηση ασχολείται με τον Αχιλλέα Μπέο, δεν καταλαβαίνει πως τελικά θα με κάνει ήρωα».

Επίσης ανέφερε: «Αυτοί νομίζουν πως επειδή ο αρμόδιος υπουργός τούς έδωσε γραμμή, μπορούν να κάνουν ότι θέλουνΕδώ έχουμε παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας».

Πόσο δίκαιο είχαν ο Βασίλης Καρράς και ο Αχιλλέας Μπέος, φάνηκε στην συνέχεια. Η ζωή συνεχίστηκε και ο Αχιλλέας Μπέος έγινε ένας «ηρωικός» Δήμαρχος Βόλου και μάλιστα επιτυχημένος αφού εκλέχθηκε μέχρι στιγμής τρείς φορές.

Ο Βασίλης Καρράς επιβεβαιώθηκε για τις δηλώσεις του, όταν αποδείχθηκε και με δικαστικές αποφάσεις, ότι η όλη ιστορία, τότε το 2011, ήταν μία σκευωρία..

Ο λαός λέει ότι τους πραγματικούς φίλους τους ανακαλύπτεις μόνο στις δύσκολες στιγμές.

Ο Βασίλης Καρράς, ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης έχει μείνει στην καρδιά όλων μας και θα τον θυμόμαστε, όχι μόνο για τα  τραγούδια του αλλά και για τον παλικαρίσιο χαρακτήρα του και την προσφορά του.

Θα τον θυμόμαστε για πάντα, γιατί υπήρξε ένας από εμάς. Ένας πραγματικός φίλος του Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ
Επόμενο άρθρο«ΕΓΚΛΗΜΑ και ΤΙΜΩΡΙΑ» ΒΑΣΑΝΙΖΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΖΥΓΟ και ΠΑΙΔΙΑ ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ – ΗΤΑΝ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΣ και ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΕΙ και μια 11ΧΡΟΝΗ!