Αρχική Κεντρική Ελλάδα AΛΕΞΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ΦΑΡΜΑΚΑ οι ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡ’...

AΛΕΞΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε ΦΑΡΜΑΚΑ οι ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΑΡ’ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ»

1942
0

Στις … καλένδες φαίνεται πως έστειλε η κυβέρνηση τις εξαγγελίες της για απαλλαγή των πληγέντων πλημμυροπαθών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα από την ιδία συμμετοχή σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις.

Τρείς μήνες πλέον μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου οι πλημμυροπαθείς που στρέφονται στους οικείους γιατρούς για συνταγογράφηση των φαρμάκων και των  απαραίτητων εξετάσεων διαπιστώνουν ότι καλούνται να πληρώσουν κανονικά τη συμβολή τους, χωρίς φυσικά ευθύνη των γιατρών οι οποίοι δεν νομιμοποιούνται να παρακάμψουν το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης.

Στα διαδικαστικά, η σχετική τροπολογία της κυβέρνησης που όριζε την απαλλαγή από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή για τη χορήγηση φαρμάκων και την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για τους κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας που αποδεδειγμένα επλήγησαν από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias ψηφίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε μία χαρακτηριστική κυβερνητική κωλυσιεργία, το ΦΕΚ της ρύθμισης δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2023. Παρά όμως και τη δημοσίευση του ΦΕΚ, η κυβέρνηση αρνείται αδικαιολόγητα να θέσει σε εφαρμογή το μέτρο καθώς στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ δεν έχουν ακόμα κλειδώσει τα ΑΜΚΑ των πλημμυροπαθών και των μελών της οικογένειάς τους που δικαιούνται την απαλλαγή.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρήσαμε εδώ και ένα μήνα σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας καλώντας τον απαντήσει για ποιο λόγο οι πολίτες της Μαγνησίας συνεχίζουν να επιβαρύνονται οικονομικά με συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις και τονίσαμε την ανάγκη παράτασης του μέτρου τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του 2024.

Οι Θεσσαλοί είδαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, την καθημερινότητα τους να ανατρέπεται και το αίσθημα ασφάλειας τους να εξανεμίζεται. Ελπίζουμε η τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου να μην αποτελεί προάγγελο υπαναχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει έκθετος στην τοπική κοινωνία …

Το ελάχιστο που οφείλει είναι συνέπεια σε δεσμεύσεις που ελαφρύνουν την δύσκολη καθημερινότητα των πλημμυροπαθών.

Προηγούμενο άρθροΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ: ΦΟΡΕΣΕ ΓΡΑΒΑΤΑ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΤΑ το UNFAIR – ΔΕΙΤΕ το ΤΕΤ Α ΤΕΤ με τον ΣΟΥΝΑΚ
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ… Ο ΚΑΙΡΟΣ…