Αρχική Ελλάδα ΤΩΡΑ ο ΤΟΥΡΚΟΣ SURVIVOR ΑΛΙΤΖΑΛΙ ΘΕΛΕΙ τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ από τον ΣΠΑΝΟ! ΘΑ...

ΤΩΡΑ ο ΤΟΥΡΚΟΣ SURVIVOR ΑΛΙΤΖΑΛΙ ΘΕΛΕΙ τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ από τον ΣΠΑΝΟ! ΘΑ ΠΑΡΕΙ και την ΕΤΕΚΑ;

275
0

Ο Τούρκος που έχει και την Χαλ στην Πρέμιερσιπ, θέλει να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα, υπό τις ευλογίες και του Αλαφούζου, δίνοντας 6 εκ. ευρώ…

Εδώ και περίπου ένα μήνα, ακούγονται πολλά στο παρασκήνιο αναφορικά με τις «μπίζνες» που είναι έτοιμες να γίνουν στην χώρα μας, με… πετρέλαια και ποδοσφαιρικές ομάδες.

Πρωταγωνιστής είναι ο Mr Survivor, ο Τούρκος Ατζούν Ιλιτζαλί, ο οποίος δείχνει έτοιμος να «αναπτυχθεί» περισσότερο στην χώρα μας, υπό τις ευλογίες του Γιάννη Αλαφούζου, με τον οποίο διατηρεί εδώ και χρόνια άριστες σχέσεις.

Τι θέλει; Σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες, ο Τούρκος φέρεται να έχει κάνει πρόταση στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό, για να εξαγοράσει την ελληνική ομάδα, δίνοντας περισσότερα από 6 εκ ευρώ.

Ο Γιώργος Σπανός, φέρεται ζεστός ώστε να δώσει την ομάδα, καθώς ζητάει 7 εκατ. ευρώ.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει πει ότι έχει κουραστεί από την πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και την ομάδα των Δυτικών Προαστίων!

Θυμίζουμε δε πως και τις δύο προηγούμενες χρονιές ο Γιώργος Σπανός, επιχειρηματίας των πετρελαίων, φέρεται να είχε βγάλει τις μετοχές του προς πώληση, όμως δεν είχε εμφανιστεί αξιόπιστος αγοραστής!

Ο αναμορφωτής του Ατρομήτου ανέλαβε την ΠΑΕ τον Ιούνιο του 2005 έπειτα από συγχώνευση με την ομάδα της Χαλκηδόνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ασχολήθηκε ως παράγοντας με το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 24 ετών καταφέρνοντας να ανεβάσει την Χαλκηδόνα από τις χαμηλές κατηγορίες στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος και ταμίας του Δ.Σ. της ΕΠΑΕ, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Πειραιά αλλά και αντιδήμαρχος Νικαίας.

Άλλωστε στη Νίκαια έζησε μέχρι τα εφηβικά του χρόνια.

Τα χρήματα πάντως είναι πολλά, άλλωστε ο Τούρκος δείχνει να τα… έχει από τις τηλεοπτικές παραγωγές που σαρώνουν σε τηλεθέαση ακόμα και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το μεγάλο του πάθος είναι το ποδόσφαιρο, που μετουσιώθηκε αρχικά με την προ ετών αγορά της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Φορτούνα Σιτάρντ που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος της, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε στην αγγλική Τσάμπιονσιπ (β´ κατηγορία) όπου και απέκτησε αντί του ποσού των 35 εκατ. ευρώ την Χαλ, που για μεγάλο διάστημα αγωνίζονταν στην Premier league από την οποία και υποβιβάστηκε!

Στις μέρες μας στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή συζητιόταν και το ενδιαφέρον του Ατζούν για την αγορά της ιρλανδικής ποδοσφαιρικής ομάδας Σελμπουρν!

Και η ΕΤΕΚΑ στο… ντιλ;

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: Στο ντιλ που συζητείται, έχει πέσει στο τραπέζι και η πώληση της ΕΤΕΚΑ;

Ο Γιώργος Σπανός είναι πρόεδρος της γνωστής πετρελαϊκής εταιρίας ΕΤΕΚΑ, τα ηνία της οποίας παρέλαβε από τον πατέρα του Μιχάλη το 1995.

Η ΕΤΕΚΑ ιδρύθηκε το 1983 και σήμερα αριθμεί 270 πρατήρια σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα ο κ. Σπανός είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της MEGA MOTORS.

Η ΕΤΕΚΑ, η οποία επεκτάθηκε και στον τομέα των λιπαντικών καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες καυσίμων.

Η φυλάκιση για το λαθρεμπόριο

Να θυμίσουμε ωστόσο πως τον Φεβρουάριο 2014, ο Γιώργος Σπανός προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τότε τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους κοριούς της ΕΥΠ και τους διαλόγους που είχαν βγει στην φόρα (σ.σ. είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο), ήταν η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διοχέτευαν στα πρατήρια.

Όπως τότε είχε γίνει γνωστό, πολλές φορές οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα για να παραλάβουν λιγότερη ποσότητα από αυτήν από αναγράφονταν στα παραστατικά, κατέστρεφαν τα ζυγολόγια ενώ σε άλλες περιπτώσεις γέμιζαν με νερό κάποια από τα διαμερίσματα της δεξαμενής του βυτιοφόρου αυξάνοντας έτσι τεχνηέντως το μικτό βάρος του οχήματος.

Πάντως, τον Απρίλιο του 2014, αποφυλακίστηκε, μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ.

Και τον Ιούνιο του 2022 έγινε γνωστό πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αθώωσε τόσο τον Σπανό όσο και οκτώ συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Τους απήλλαξε για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος

ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

Ο Γιώργος Σπανός

ΣΠΑΝΟΣ

Προηγούμενο άρθροΌταν η βροχή δεν σταμάτησε τον Βασίλη Καρρά
Επόμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ