Αρχική Ελλάδα ΚΑΙΡΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από...

ΚΑΙΡΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΜΥ

7305
0

Η κακοκαιρία ξεκινά από το απόγευμα της Παρασκευής από τα δυτικά – 24άρια σήμερα, χειμώνας από Παρασκευή με κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου.

Αξιοσημείωτη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το τριήμερο Παρασκευή 15/12 – Κυριακή 17/12. Πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. 

Ο έντονος ατμοσφαιρικός κυματισμός πάνω από την Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας την Πέμπτη 14/12, να δώσουν τις επόμενες ημέρες τη θέση τους σε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, με τη συνολική πτώσης της θερμοκρασίας να είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους.

Αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή του εκτιμώμενου αθροιστικού ύψους χιονιού στη χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 16/12.

Βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται νοτιοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή (15-12-2023) το μεσημέρι με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ το Σάββατο (16-12-2023) θα χιονίσει και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή κυρίως το Σάββατο οπότε στα κεντρικά και τα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Μπέιμπι σίτερ 12 ετών ξυλοκόπησε τρίχρονο – «Τον χτύπησε με μια ζώνη και τον πέταξε στο κρεβάτι»
Επόμενο άρθροΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ την ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ που ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ο ΠΑΤΕΡΑΣ του ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ στην ΠΙΣΤΑ