Αρχική Κόσμος Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Τρίτος γύρος ανταλλαγής ομήρων –...

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: Τρίτος γύρος ανταλλαγής ομήρων – αιχμαλώτων σήμερα

6900
0


Ακόμη μια  ήρεμη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Γάζας, ενώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ανταλλαγή ομήρων – αιχμαλώτων τη δεύτερη ημέρα της τετραήμερης εκεχειρίας.  39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι – όλοι γυναίκες και παιδιά –  έφτασαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ 13 Ισραηλινοί και τέσσερις Ταϊλανδοί αιχμάλωτοι έφτασαν στο Ισραήλ.

Σήμερα πρόκειται να απελευθερωθούν περισσότεροι με τις ελπίδες για παράταση της εκεχειρίας να αναπτερώνονται αν και το Ισραήλ υπενθυμίζει ότι ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 14. 800 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Στο Ισραήλ, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 1. 200.

Δείτε live

Δείτε live τις εξελίξεις στο in

09:35 Οι άνθρωποι στη Γάζα σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν βενζίνη

Ο Hani al-Shaer, ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος, μοιράστηκε πλάνα που δείχνουν μεγάλες ουρές μπροστά από ένα πρατήριο καυσίμων στη νότια Λωρίδα της Γάζας μετά την είσοδο πολύ περιορισμένων ποσοτήτων καυσίμων μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας την Παρασκευή.

09:25 Ελπίδες για παράταση της συμφωνίας

Το Κατάρ ελπίζει να παραταθεί η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς πέρα από τις τέσσερις ημέρες που έχουν ήδη συμφωνηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαζίντ αλ Ανσάρι.

Με βάση την τρέχουσα συμφωνία η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς θα διαρκέσει ως τη Δευτέρα και στο πλαίσιό της θα αφεθούν ελεύθεροι 50 από τους ομήρους που κρατά το παλαιστινιακό κίνημα στη Λωρίδα της Γάζας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

09:15 Ισραηλινοί διαμαρτύρονται κατά του Νετανιάχου μπροστά από την κατοικία του

Ισραηλινοί πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από την κατοικία του πρωθυπουργού Νετανιάχου στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

«Ο Νετανιάχου είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το κράτος του Ισραήλ«, έγραφε ένα πανό.

Ένα άλλο έγραφε «Ο Μπίμπι είναι επικίνδυνος, παραιτήσου τώρα«.

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν επίσης ισραηλινές σημαίες, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να πλησιάσουν την κατοικία.

Ισραηλινοί διαμαρτύρονται μπροστά από το σπίτι του Νετανιάχου ( Anadolu)

09:00 Νέος γύρος ανταλλαγής κρατουμένων – αιχμαλώτων

Η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει σήμερα Κυριακή μια τρίτη ομάδα ισραηλινών αιχμαλώτων σε ανταλλαγή με παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το Σάββατο απελευθέρωσε 13 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς αιχμαλώτους. Το Ισραήλ, με τη σειρά του, απελευθέρωσε 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Νετανιάχου δήλωσε ότι έλαβε έκτοτε έναν κατάλογο των αιχμαλώτων που επρόκειτο να απελευθερωθούν από τη Χαμάς την Κυριακή. Ο κατάλογος ελέγχεται από τους αξιωματούχους ασφαλείας, ανέφερε, και οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί. Δείτε εδώ όσα προηγήθηκαν.





in.gr

Προηγούμενο άρθροΑΝΟΙΧΤΑ τα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, με ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ BLACK FRIDAY
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία Bettina: Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά