Αρχική Uncategorized 5 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ στις ΟΠΟΙΕΣ ΑΞΙΖΕΙ να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

5 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ στις ΟΠΟΙΕΣ ΑΞΙΖΕΙ να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

363
0

Το κλιματιστικό έχει κερδίσει επάξια τη θέση του τις τελευταίες δεκαετίες ως μια από τις πιο σημαντικές ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στα σπίτια μας.

Ένα καλό και σύγχρονο air-condition είναι απαραίτητο σε κάθε νοικοκυριό είτε για να προσφέρει την πολυπόθητη δροσιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού καύσωνα είτε για να παρέχει τη ζεστασιά που ψάχνουμε όλοι μας κατά την περίοδο του χειμώνα.

Πρόκειται για μια από τις οικονομικότερες λύσεις ψύξης και θέρμανσης κατά τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες αντίστοιχα.

Πριν ξεκινήσεις όμως την έρευνα και την αναζήτηση για την απόκτηση του νέου σου air-condition είναι καλό να γνωρίζεις το γιατί οφείλεις να επενδύσεις σ΄ένα σύγχρονο μοντέλο, εξοπλισμένο με όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες του σήμερα.

5 τεχνολογίες κλιματιστικών στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Αρχικά, όπως σου αναφέραμε και προηγουμένως, ένα κλιματιστικό τελευταίας τεχνολογίας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην εξοικονόμηση χρημάτων σε ό,τι αφορά τα έξοδα της ενέργειας.

Γνώριζες πως με τη χρήση ενός air-condition εξοπλισμένο με AI τεχνολογία μπορείς να κερδίσεις έως και 70% στα χρήματα που δαπανάς στην ενέργεια του νοικοκυριού σου;

Το ήξερες ότι τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι σε θέση να επιστρέψουν το κόστος της αγοράς τους και να σου εξοικονομήσουν έως και 340€ ετησίως από το λογαριασμό ρεύματος;

Συνήθως, όσο πιο καινούργιο είναι ένα μοντέλο κλιματιστικού τόσο και λιγότερη ενέργεια θα καταναλώνει.

Βέβαια, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μάρκα με τους κύριους ρόλους να παίζουν τα BTU και η ενεργειακή του κλάση.

Πιο συγκεκριμένα, οφείλεις να προτιμήσεις ένα υψηλά ενεργειακά αποδοτικό μοντέλο καθώς θα σου εξασφαλίσει όχι μόνο λιγότερη κατανάλωση αλλά και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Δηλαδή, θα δίνεις κάθε μήνα λιγότερα χρήματα από τον κουμπαρά σου.

Πέρα από την οικονομία και τον οικολογικό χαρακτήρα αυτής, αξίζει να επενδύσεις και στις καινοτόμες τεχνολογίες τις οποίες ολοένα και περισσότερα μοντέλα ενσωματώνουν.

Ας δούμε ορισμένες απ΄αυτές άκρως χρήσιμες και λειτουργικές σε καθημερινή βάση.

5 τεχνολογίες κλιματιστικών στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Sleep Mode

Ο καλός βραδινός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας. Ποιός θέλει λοιπόν κάτι που να του δημιουργεί πρόβλημα και να του χαλάει τον ύπνο;

Ένα θορυβώδες κλιματιστικό μπορεί μεν να σε δροσίσει σε μια καυτή καλοκαιρινή βραδιά αλλά μπορεί και να καταστρέψει εξ’ολοκλήρου τον ύπνο σου. Μπορεί επίσης βέβαια και να σε… παγώσει.

Έτσι, τα σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία sleep mode.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον ύπνου προσαρμόζοντας τόσο σταδιακά τη θερμοκρασία όσο και μειώνοντας τα επίπεδα θορύβου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μην ξεχνάς πως κατά τη διάρκεια της νύχτας,η θερμοκρασία στο σώμα μας πέφτει φυσικά ως μέρος του κύκλου του ύπνου.

Η λειτουργία ύπνου συγχρονίζεται με αυτόν τον φυσικό ρυθμό, διασφαλίζοντας ότι το δωμάτιό σου γίνεται πιο δροσερό καθώς εσύ πηγαίνεις σε έναν βαθύτερο ύπνο.

Αφύγρανση

Αν και δεν είναι μια αυτόνομη τεχνολογία, η αφύγρανση είναι μια κρίσιμη προσθήκη σε κάθε σύγχρονο τεχνολογικά κλιματιστικό.

Χάρη στις λειτουργία αυτή, η υγρασία περιορίζεται αυτόματα και επιτυγχάνεται ταχύτερα η σωστή θερμοκρασία.

Μην ξεχνάς πως τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορούν να κάνουν έναν χώρο να αισθάνεται πιο ζεστός ή πιο κρύος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, δημιουργώντας συνήθως αίσθημα δυσφορίας.

Επιπλέον, τα μειωμένα επίπεδα υγρασίας αποθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, καθιστώντας τον εσωτερικό αέρα στο σπίτι μας πιο υγιεινό.

5 τεχνολογίες κλιματιστικών στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

Smart Connectivity

Η τεχνολογίας της έξυπνης συνδεσιμότητας σου προσφέρει ό,τι ακριβώς καταλαβαίνεις από το όνομά της.

Μπορείς να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς το κλιματιστικό σου από το smartphone ή το tablet σου απ’ όπου και εάν βρίσκεσαι.

Σκέψου ότι μπορείς να ρυθμίσεις το air-condition σου να ανοίξει όταν εσύ περπατάς από το σταθμό του μετρό σπίτι σου και τουρτουρίζεις από το κρύο.

Με το που μπεις στο σπίτι σου δεν θα είναι σαν… ιγκλου αλλά σαν μια ζεστή φωλίτσα.

Motion Sensor

Έχεις μπει ποτέ σε ένα δωμάτιο και ευχήθηκες να ήταν πιο ζεστό τον χειμώνα ή πιο δροσερό το καλοκαίρι;

Τι θα έλεγες εάν σου εξηγούσαμε πώς η τεχνολογία αισθητήρα κίνησης αντιμετωπίζει αυτό το ζήτημα στη βάση του;

Πρακτικά τι κάνει; Ανιχνεύει κάθε ανθρώπινη παρουσία και προσαρμόζει ανάλογα τα επίπεδα θέρμανσης ή ψύξης στο δωμάτιο.

Επί της ουσίας το κλιματιστικό λειτουργεί όταν εντοπίζει άτομα στον χώρο.

Όταν δεν ανιχνεύεται κίνηση, το σύστημα μπορεί να εισέλθει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μειώνοντας την περιττή κατανάλωση και στο τέλος και τους λογαριασμούς ενέργειας.

5 τεχνολογίες κλιματιστικών στις οποίες αξίζει να επενδύσεις

All DC Inverter

Η ενεργειακή απόδοση αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.

Όλη η τεχνολογία DC Inverter έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο για να προσφέρει μια πιο ενεργειακά αποδοτική εναλλακτική λύση.

Η τεχνολογία inverter επιτρέπει στον συμπιεστή να λειτουργεί σε μεταβλητές ταχύτητες, προσαρμόζοντας την απόδοση θέρμανσης ή ψύξης σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του χώρου.

Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί ενέργεια, αλλά παρέχει επίσης μια πιο σταθερή θερμοκρασία χωρίς τις συχνές εκκινήσεις.

Εσύ θα αργήσεις και άλλο να αποκτήσεις το νέο σου κλιματιστικό;

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ και ΣΠΑΕΙ το «ΦΡΑΓΜΑ» των ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΥΡΩ
Επόμενο άρθροΔημογραφικό: Η Ελλάδα αργοπεθαίνει | in.gr