Αρχική Κόσμος «ΜΥΡΙΖΕ ΑΙΜΑ»: ΦΡΙΚΗ από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ των ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ και...

«ΜΥΡΙΖΕ ΑΙΜΑ»: ΦΡΙΚΗ από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ των ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ σε ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ και ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

137
0

«Κόλαση» επί γης – Το Ισραήλ συνεχίζει τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς, με τους νεκρούς στη Γάζα να αυξάνονται καθημερινά – Στο στόχαστρο νοσοκομεία και σχολεία που έχουν γίνει καταφύγια

Το Ισραήλ κλιμακώνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, με τον στρατό να υποστηρίζει ότι προχωράει από τα περίχωρα της περικυκλωμένης πόλης προς το κέντρο της, ενώ την έχει αποκόψει από τη νότια πλευρά.

Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη της Γάζας, ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται, με τα χτυπήματα να στοχεύουν κοντά σε τρία νοσοκομεία. Οργή για την επίθεση σε ασθενοφόρο έξω από το νοσοκομείο Αλ- Σίφα. Την ίδια ώρα μαίνονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη με νεκρούς, συλλήψεις και την οργή των Παλαιστινίων να μεγαλώνει.

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000

Η Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος σε δηλώσεις του υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, αλλά τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν οι άμαχοι στη Γάζα.

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 60 τραυματίες από την επίθεση στα ασθενοφόρα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 60 τραυματίστηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τα ασθενοφόρα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το πλήγμα, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν όχημα που χρησιμοποίησε «τρομοκρατικός πυρήνας της Χαμάς».

Τα ασθενοφόρα «μετέφεραν πολλούς τραυματίες για να νοσηλευτούν στην Αίγυπτο», τόνισε ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) είπε ότι είδε πολλούς νεκρούς και τραυματίες δίπλα σε ένα κατεστραμμένο ασθενοφόρο στην είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι.

«Το μόνο που έβλεπα και μύριζα ήταν αίμα» λέει Παλαιστίνια δημοσιογράφος για την επίθεση στο ασθενοφόρο

Η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Hind Khoudary βρισκόταν στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα όταν μια φονική ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε μια αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων.

«Ήμασταν 5 μέτρα μακριά, δύο λεπτά πριν την επίθεση στα ασθενοφόρα. Ενώ περπατούσαμε προς το αυτοκίνητό μας, ακούστηκε μια τεράστια έκρηξη. Ο ήχος ήταν τρομακτικός. Όλοι έκλαιγαν. Άνθρωποι κρατούσαν τα μωρά τους , ούρλιαζαν. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο. Επικρατούσε χάος.

Βρήκα μια φίλη μου που είχε τραυματιστεί. Μπαίνοντας στο νοσοκομείο είδα εκατοντάδες τραυματίες στο πάτωμα. Το μόνο που έβλεπα και μύριζα ήταν αίμα» συγκλονίζει η δημοσιογράφος.

Το χρονικό της επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων στη Γάζα

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος δημοσίευσε αργά την Παρασκευή μια ανακοίνωση που αναλύει το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής ασθενοφόρων στην είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

«Γύρω στις 4:05 μ.μ. τοπική ώρα, μια αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων έφυγε από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Η αυτοκινητοπομπή, η οποία κατευθυνόταν προς το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, αποτελείτο από πέντε ασθενοφόρα: τέσσερα ανήκαν στο Υπουργείο Υγείας και ένα ανήκε στην Ερυθρά Ημισέληνο.

Η αυτοκινητοπομπή διένυσε περίπου 4 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο μέχρι τον παραλιακό δρόμο al-Rasheed, αλλά διαπίστωσε ότι ήταν απροσπέλαστος λόγω βράχων και μεγάλου αριθμού βομβαρδισμών στην περιοχή.

Τα οχήματα επέστρεφαν προς το νοσοκομείο Αλ-Σίφα. Ενώ βρίσκονταν περίπου 1 χλμ μακριά, το πρώτο ασθενοφόρο στην κεφαλή της αυτοκινητοπομπής – το οποίο ανήκε στο Υπουργείο Υγείας – χτυπήθηκε.

Τα άλλα οχήματα συνέχισαν προς το νοσοκομείο. Αυτή η επίθεση σκότωσε 15 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες» αναφέρει η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισέληνου.

Προηγούμενο άρθροΑπειλεί η Χαμάς την εξουσία του Αμπάς;
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB: Το 65% των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΤΙΜΑ πως το ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ – ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ