Αρχική Ελλάδα ΚΑΙΡΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ για τους ΔΥΟ...

ΚΑΙΡΟΣ: ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ – ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ για τους ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

174
0

Το σκηνικό του καιρού αλλάζει ριζικά καθώς από τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να μπει για τα καλά ο χειμώνας, με τη διαφορά να είναι τεράστια σε σχέση με ένα μήνα πριν, καθώς ο Οκτώβρης καταγράφηκε ως ο πιο θερμός ιστορικά.

Πότε «μπαίνει» ο χειμώνας

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Σιούτα, διδάκτωρ μετεωρολογίας του ΑΠΘ, η εισβολή ψύχους αναμένεται στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές του επομένου μήνα, ενώ ο ίδιος ανέλυσε και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων τους επόμενους μήνες, βάσει της εικόνας των προγνωστικών μοντέλων.

Όπως τόνισε από σήμερα επιστρέφουν οι νοτιάδες με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές, να πλησιάζει τα επόμενα 24ωρα.

Η άφιξη του χειμωνιάτικου καιρού, που αναμένεται στα τέλη του τρέχοντος μήνα με αρχές Δεκεμβρίου, αναμένονται αλλεπάλληλα βαρομετρικά χαμηλά, τις επόμενες ημέρες, που θα φέρουν πολλές βροχές με νοτιάδες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, από αρχές Δεκεμβρίου έως και τέλος του μήνα ο… χειμώνας θα είναι αισθητός με όλα του τα χαρακτηριστικά, με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Οι ήπιες θερμοκρασίες -σε σχέση με την εποχή- αναμένεται να επιστρέψουν από τα τέλη Δεκεμβρίου, που όμως αναμένεται να είναι πιο «κρύος» και από τον Ιανουάριο.

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις στους πέντες Έλληνες νιώθουν φτωχοί – Μεγάλη διαφορά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
Επόμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ για την ΕΞΑΛΕΙΨΗ της ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ