Αρχική Ελλάδα Εκλογές στο ΑΠΘ για το συμβούλιο διοίκησης – Αν δεν εκλέξουν αύριο...

Εκλογές στο ΑΠΘ για το συμβούλιο διοίκησης – Αν δεν εκλέξουν αύριο πάνε με… κλήρωση

170
0


Εξελέγησαν με καθολική και μυστική ψηφοφορία από τα μέλη της Συγκλήτου τα τρία από τα πέντε εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Μετά από μια σύντομη τοποθέτηση ορισμένων θέσεων στο όργανο της Συγκλήτου, άνοιξε η ηλεκτρονική ψηφοφορία η οποία ξεκίνησε στις 15:30 και ολοκληρώθηκε στις 17:30, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ».

Η ψηφοφορία θα ξανά γίνει αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Από την ψηφοφορία που απαιτούσε τουλάχιστον 30 ψήφους προέκυψαν τρία από τα εξωτερικά μέλη. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικηφόρος Σταματιάδης με 31 ψήφους, η κ. Ειρήνη Αγγελιδάκη με 30 και ο κ. Δημήτρης Παπαντώνης επίσης με 30 ψήφους.

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη ψηφοφορία, που δεν εξέλεξε κανένα μέλος καθώς απαιτούνταν 37 ψήφοι. Η κ. Αγγελιδάκη είχε συλλέξει 30 ψήφους, ο κ. Παπαντώνης 24 και ο κ. Σταματιάδης 24.

Το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Αν δεν εκλέξουν αύριο τους υπόλοιπους πάνε με… κλήρωση

Σύμφωνα με τη voria.gr, αύριο προβλέπεται να επαναληφθεί για τελευταία φορά η διαδικασία από την οποία τα μέλη της Συγκλήτου ελπίζουν να προκύψουν και τα δύο υπόλοιπα μέλη, ούτως ώστε οι 11 τους -έξι εσωτερικοί και πέντε εξωτερικοί- να αποφασίσουν για πρύτανη.

Ο χρόνος πιέζει, καθώς οι παρούσες πρυτανικές αρχές θα υφίστανται με παράταση ώς τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο, η θητεία τους αναμένεται να παραταθεί ανάλογα με τις εξελίξεις.

Κατά το ίδιο μέσο, αν και από την αυριανή και τελευταία ψηφοφορία δεν προκύψουν οι συνολικά πέντε εξωτερικοί, ακολουθεί κλήρωση για τους υπόλοιπους. Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των μελών, τα οποία συγκέντρωσαν τη σχετική πλειοψηφία.

Αυτό σημαίνει πως θα γίνουν κληρώσεις για τις υπόλοιπες θέσεις ανάμεσα στους σχετικά πλειοψηφούντες ανά δυάδες, ανάλογα με το ποιοι έχουν συλλέξει τις προηγούμενες περισσότερες ψήφους. Η κλήρωση μπορεί να γίνει την Πέμπτη ή ακόμα και την Τετάρτη μετά την τρίτη απόπειρα ψηφοφορίας ανάμεσα στα μέλη της Συγκλήτου.

Ποια είναι τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

Υπενθυμίζεται πως τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου είναι οι: Ευστράτιος Στυλιανίδης, Γρηγόριος Ζαρωτιάδης, Κυριάκος Αναστασιάδης, Χαράλαμπος Φείδας, Απόστολος Αποστολίδης και ο Γιώργος Ζωγραφίδης, ενώ ενδιαφέρον για το αξίωμα του πρύτανη έχουν δηλώσει όλοι πλην του κ. Ζωγραφίδη.

Σημειώνεται ότι η ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ, ορίστηκε κατόπιν της διαπίστωσης αδυναμίας ανάδειξης των πέντε εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος (υπ΄ αριθμ. 24137/15-11-2023 απόφαση της Συγκλήτου) κατά την τρίτη κατά σειρά προβλεπόμενη κατά τις κείμενες διατάξεις ψηφοφορία των εκλεγμένων εσωτερικών μελών.



in.gr

Προηγούμενο άρθροΧαβιέρ Μιλέι: Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής θέλει πίσω τα Φώκλαντ – «Μας ανήκουν»
Επόμενο άρθροCovid-19: Παραμένει «παγκόσμια απειλή» τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνισή της