Αρχική Κόσμος ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ από τον ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΑΛΑΒΕΙ την...

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ από τον ΜΠΑΪΝΤΕΝ: “Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΑΛΑΒΕΙ την ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΑΖΑΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ ΜΕΤΑ τον ΠΟΛΕΜΟ”

153
0

Η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει, εν τέλει, να αναλάβει την διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην Washington Post.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναγκαστικός εκτοπισμός πολιτών από την Γάζα, ενώ η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα θα πρέπει να ενωθούν υπό μία κοινή κυβερνητική δομή και τελικά υπό μία ανασυγκροτημένη Παλαιστινιακή Αρχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης προς το Ισραήλ, ότι δεν πρέπει να εκτοπίσει τους Παλαιστινίους από τη Γάζα και να προχωρήσει σε κατάληψη περιοχών του.

«Δεν πρέπει να υπάρξει βίαιος εκτοπισμός Παλαιστινίων από τη Γάζα, καμία επανακατάληψη, καμία πολιορκία ή αποκλεισμός και καμία μείωση του εδάφους», υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εκδώσουν απαγορεύσεις εισόδου κατά των «εξτρεμιστών» που επιτίθενται κατά πολιτών στην Δυτική Όχθη.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε διαμηνύσει και προ δυο ημερών στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε επικοινωνία που είχε μαζί του ότι η λύση των δύο κρατών είναι η μόνη απάντηση στην λύση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και του τόνισε ότι η κατοχή της Λωρίδας της Γάζας θα ήταν «μεγάλο λάθος».

«Το ξεκαθάρισα στο Ισραήλ πως πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος να καταλάβουν τη Γάζα», τόνισε.

Επίσης ο Τζο Μπάιντεν είχε ξεκαθαρίσει προς το Τελ Αβίβ πως έχει ευθύνη να είναι όσο πιο προσεκτικό γίνεται όταν πλήττει στόχους στη Γάζα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΕΚΔΟΤΟ… Ο ΠΕΛΑΤΗΣ…
Επόμενο άρθροΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ: ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ στα ΑΙΤΗΜΑΤΑ τους – ΤΗΝ ΑΡΣΗ της ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ τους ΕΠΙΤΡΟΠΗ