Αρχική Κόσμος Το PKΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

Το PKΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

110
0

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών» ανάφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Το χρονικό της βομβιστικής επίθεσης στην καρδιά της Άγκυρας

Tο πρωί της Κυριακής, καθώς λίγο πριν από την τελετή έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στην Άγκυρα και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο İsmet İnönü, όπου βρίσκονταn η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και τα υπουργεία.

Η στιγμή της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων – βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης δείχνει ένα όχημα να προσεγγίζει αργά και να σταθμεύει μπροστά στην κύρια είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών. Ο επιβάτης που κάθεται μπροστά βγαίνει από το αυτοκίνητο και προχωρεί με το όπλο στο χέρι, πυροβολεί και ανατινάζεται μπροστά από το φυλάκιο του αστυνομικού στη σκοπιά.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση».

Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα, διευκρίνισε το υπουργείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα:

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Ερντογάν: «Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους»

«Οι τρομοκράτες δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο λίγες ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών (της Τουρκίας) δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το κοινοβούλιο – μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο δράστες σκοτώθηκαν.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έκανε να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος.

Προηγούμενο άρθροΒΟΛΟΣ: Χειροπέδες σε οδηγό που δεν σταμάτησε σε έλεγχο και φέρεται να πέταξε συσκευασίες ηρωίνης
Επόμενο άρθροΤραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά: 36χρονος απαγχονισμένος σε καμπίνα κρουαζιερόπλοιου