Αρχική Κόσμος ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ τη ΧΑΜΑΣ στη ΓΑΖΑ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑ τη ΧΑΜΑΣ στη ΓΑΖΑ

185
0

Στόχος Μουτζαχεντίν της οργάνωσης που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Εκατοντάδες στόχους στη Γάζα φέρεται να χτύπησε ο ισραηλινός στρατός, με τις IDF να υποστηρίζουν πως πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ράφα.

Μάλιστα, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε τον Rafat Abu Hilal, τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης – της τρίτης μεγαλύτερης ένοπλης ομάδας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.

Επίσης, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον δέκα πράκτορες από την ελίτ δύναμη Νούκμπα της Χαμάς, οι οποίοι, σύμφωνα με τον στρατό, ήταν επικεφαλής του μακελειού αμάχων στο νότιο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνουν στην πλατφόρμα Χ οι IDF, «Kατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τη διεύθυνση της Σιν Μπετ, κατέστρεψαν εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς, δεκάδες από τις οποίες δέχθηκαν επίθεση στη συνοικία Sageya. Οι εκατοντάδες τρομοκρατικές υποδομές που δέχθηκαν επίθεση περιλαμβάνουν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, φρεάτια σήραγγας, υποδομές πληροφοριών, επιχειρησιακό αρχηγείο και άλλα αρχηγεία».

«Κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων, στο στόχαστρο μπήκαν πολυάριθμοι τρομοκράτες της Χαμάς που ανήκαν στις δυνάμεις της “Νούκμπα”, η οποία ηγήθηκε της βάρβαρης εισβολής στα κιμπούτς», ανέφερε στη συνέχεια.

Κλιμακώνονται οι αψιμαχίες με τη Χεζμπολάχ

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανέφεραν επίσης ότι υπήρξε μια «σημαντική κλιμάκωση» από τη Χεζμπολάχ στις αψιμαχίες της με το Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες.

Η Χεζμπολάχ έχει εκτοξεύσει πολυάριθμους αντιαρματικούς πυραύλους από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις και προκαλώντας απώλειες και στις δύο ομάδες, είπε ο εκπρόσωπος των IDF, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, στο CNN σήμερα, Πέμπτη.

Ο Κονρίκους πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει προσπαθήσει να διεισδύσει στο Ισραήλ και έχει αποτραπεί από τον Ισραηλινό Στρατό.

«Αυτό που κάνει τώρα η Χεζμπολάχ είναι να παρασύρει τον Λίβανο σε μια σύγκρουση στην οποία δεν έχει καμία δουλειά και σίγουρα δεν θα ωφεληθεί», είπε ο Κονρίκους.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι πραγματοποίησε έξι επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις σε όλο το μήκος των λιβανικών συνόρων την Τετάρτη, χρησιμοποιώντας κατευθυνόμενους πυραύλους, πολυβόλα και όλμους 57 χιλιοστών.

Ο Ρίσι Σούνακ στο Τελ Αβίβ

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, έφτασε σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σε μια επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ.

Ο Σούνακ θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, επεσήμανε το γραφείο του, και θα προειδοποιήσει κατά της περαιτέρω κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Κάθε θάνατος αμάχου είναι μια τραγωδία. Και πάρα πολλές ζωές έχουν χαθεί μετά τη φρικτή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενόψει της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η φονική έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, θα πρέπει να αποτελέσει «σημείο καμπής για τους ηγέτες της περιοχής και όλου του κόσμου ώστε να ενωθούν και να αποφύγουν την περαιτέρω επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Παράλληλα, ο Σούνακ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αυτής».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ζητήσει να ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, που συνδέει τη Γάζα με την Αίγυπτο, το συντομότερο δυνατόν ώστε να εισέλθει στον παλαιστινιακό θύλακα βοήθεια και να καταφέρουν να φύγουν από εκεί Βρετανοί πολίτες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Τουλάχιστον επτά Βρετανοί έχουν σκοτωθεί και άλλοι εννέα αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς, δήλωσε χθες, Τετάρτη, εκπρόσωπος του Σούνακ.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, που επισκέφθηκε το Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα, θα μεταβεί τις επόμενες τρεις ημέρες στην Αίγυπτο, την Τουρκία και το Κατάρ, όπου θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και θα συζητήσει τη σύγκρουση και την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

Η Βρετανία επεσήμανε ότι οι τρεις αυτές χώρες είναι «ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς προσπάθειες να διατηρηθεί η περιφερειακή σταθερότητα, να απελευθερωθούν οι όμηροι και να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα».

Η επίσκεψη του Σούνακ διαδέχεται αυτή του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος την Τετάρτη βρέθηκε επίσης στο Τελ Αβίβ, για να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά και την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους παλαιστίνιους.

Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ανθρωπιστική καταστροφή χωρίς προηγούμενο για τη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί ξένοι ηγέτες προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο.

Προηγούμενο άρθροAXIΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: ΜΕ ΔΟΛΟ ή ΒΛΑΚΕΙΑ οι ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΙΔΡΥΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Επόμενο άρθροME ENA «ΚΛΙΚ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ και στους ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ