Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΑΠΟ την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΣΤΟΧΟΣ να...

ΑΠΟ την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ – ΣΤΟΧΟΣ να ΒΑΦΤΕΙ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ο ΧΑΡΤΗΣ και στις 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

495
0

Για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει πάνω του την καμπάνια της ΝΔ προκειμένου ο εκλογικός χάρτης να βαφτεί μπλε

Όλος ο μηχανισμός της ΝΔ έχει πέσει πάνω στο τελευταίο κατοστάρι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βαφτεί γαλάζιος ο χάρτης και στις 13 περιφέρειες παρά τα αγκάθια που υπάρχουν από ορισμένους γαλάζιους αντάρτες.

Το σύνθημα άλλωστε του πρωθυπουργού είναι ότι «η πολιτική κυριαρχία του κόμματος δεν αρκεί να εκδηλώνεται μόνο στις εθνικές κάλπες, αλλά πρέπει να δικαιώνεται καθημερινά και μέσα από τις τοπικές κοινωνίες».

Προφανώς μια ισχυρή νίκη της ΝΔ και σε αυτές τις εκλογές θα επιτρέψει στο κυβερνών κόμμα να αλλάξει την κακή επικαιρότητα των πρώτων 100 ημέρων για τις οποίες άλλωστε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πει ότι του φάνηκες ως 1.000 ημέρες.

Από το war room που λειτουργεί στην οδό Πειραιώς για την αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, συντονίζονται όλες οι ενισχυτικές δράσεις, με τις οποίες η επιτροπή εκλογικού αγώνα πλαισιώνει-από την έναρξη τους- τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων που έχουν λάβει το γαλάζιο χρίσμα.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μοιράσει φύλλα πορείας σε κυβερνητικά στελέχη με εξορμήσεις υπουργών και βουλευτών, μια στρατηγική η οποία αποσκοπεί στο να δοθεί ώθηση στις γαλάζιες υποψηφιότητες αλλά και να ανακοπεί η δυναμική των αντίπαλων συνδυασμών.

Ειδικά στις περιφέρειες όπου εκτιμάται ότι για τη νικηφόρα έκβαση της εκλογική «μάχης» θα χρειαστεί οι υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία να κοντραριστούν με τους ανθυποψήφιους τους στην Περιφέρεια στον επαναληπτικό γύρο της 15ης Οκτωβρίου.

Πρώτος βγαίνει μπροστά σε αυτή την καμπάνια ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται και στηρίζει τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών.

Μετά την Πελοπόννησο όπου στήριξε με την παρουσία του την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, τις επόμενες ώρες ανεβαίνει προς βορρά, με σαφή εστίαση στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι περιοδείες του τσάρου της Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη που επισκέπτεται την Κέρκυρα. Την Πέμπτη στην Κέρκυρα θα βρεθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, συμπληρώνοντας την ισχυρή στήριξη της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στο πλευρό της κυρίας Κράτσα έχουν βρεθεί ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, όπως επίσης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ στην Κεφαλονιά περιόδευσε και ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Αντιστοίχως στη Λακωνία βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο αγώνας της ΝΔ γίνεται πόρτα – πόρτα σε όλες τις κρίσιμες περιφέρειες, ενώ πλην των υπουργών στην συνολική καμπάνια συμμετέχουν πάνω από 50 γαλάζιοι βουλευτές.

Τι βγάζει η πρώτη κάλπη;

Από την επεξεργασία πάντως των δημοσκοπικών στοιχείων που υπάρχουν διαθέσιμα καθώς επίσης από την επιτόπια εικόνα που μεταφέρεται καθημερινά στους γαλάζιους επιτελείς, κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι έως και επτά περιφέρειες θα βαφτούν γαλάζιες από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με την καταγραφή υψηλών ποσοστών.

Πρόκειται για τις περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Ηπείρου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας. Κατά την ίδια ανάλυση πολύ κοντά στον πήχη του 43% από την πρώτη Κυριακή βρίσκονται ακόμη δυο υποψήφιοι.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δημήτρης Πτωχός στην Πελοπόννησο.

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τις 15 Οκτωβρίου αφήνουν σύμφωνα με τους γαλάζιους επιτελείς, ο Χρήστος Μέτιος που διεκδικεί την επανεκλογή του στην Ανατολική Μακεδονία, ο Αλκιβιάδης Στεφανής στο Βόρειο Αιγαίο και η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά.

Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα θα μπει σε νέο σχεδιασμό περιοδειών προκειμένου να στηρίξει τους γαλάζιους υποψήφιους που θα δώσουν μάχη την δεύτερη Κυριακή.

Προηγούμενο άρθροΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2023-2024: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ – ΠΟΙΟΝ ΜΗΝΑ θα ΠΕΣΟΥΝ τα ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ! (BINTEO)
Επόμενο άρθροΟΛΘ Α.Ε.: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ στον ΛΙΜΕΝΑ του ΒΟΛΟΥ