Αρχική Κεντρική Ελλάδα Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΖΗΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ...

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΖΗΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ για τις ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

206
0

Από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

Το κλίμα, την αγωνία και το δίκαιο αίτημα της κοινωνίας και των πολιτών της Μαγνησίας για την ρύθμιση των οφειλών  στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας με ευνοϊκούς όρους, διαβίβασε αρμοδίως με ερώτησή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο βουλευτής επιθυμεί να του απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δυνατότητα εκπτώσεων και νέων γενναίων ρυθμίσεων οφειλών λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, με ευνοϊκούς όρους στις πλημμυροπαθείς περιοχές και με ποιόν τρόπο προτίθεται η πολιτεία να ικανοποιήσει το εύλογο και δίκαιο αίτημα των πολιτών

Ο κ. Μπουκώρος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κατάσταση στο Βόλο, το Πήλιο, τη Μαγνησία και την ευρύτερη  περιοχή της Θεσσαλίας μετά και την δεύτερη ακόμη πιο καταστροφική πλημμύρα που έπληξε με σφοδρότητα ιδιαίτερα τη Μαγνησία, είναι δραματική. Η ζημιές είναι πολύ μεγάλες, αγγίζουν κάθε πολίτη και κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Πρώτιστα όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τεράστιο πλήγμα έχει υποστεί ο πρωτογενής τομέας, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι μας. Αγωνιούν για το που θα βρούνε χρήματα για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι θα είναι αυξημένοι καθώς πρόσφατα έληξε η αρδευτική περίοδος.

Παρόμοια, είναι η αγωνία και η δυσχερής κατάσταση των επιχειρηματιών του τουρισμού και της εστίασης. Τα πλημμυρικά φαινόμενα στις αρχές Σεπτεμβρίου και νωρίτερα οι εκτεταμένες πυρκαγιές στην περιοχή του Βόλου, περί τα τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου, κατάφεραν ισχυρό οικονομικό πλήγμα στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιοτεχνικοί και βιομηχανικοί χώροι είναι αναγκαστικά κλειστοί, ενώ πολίτες και καταστηματάρχες παλεύουν καθημερινά να καθαρίσουν τη λάσπη και τα απόνερα της πρωτοφανούς καταστροφικής πλημμύρας καθώς μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδικασία επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης.

Μετά τα όσα σας περιέγραψα κύριε Υπουργέ και με τη βεβαιότητα ότι είστε ήδη ενημερωμένος για την επικρατούσα κατάσταση παρίσταται αδήριτη ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων εκπτώσεων και γενναίων ρυθμίσεων οφειλών των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας με ευνοϊκούς όρους για τις πλημμυροπαθείς περιοχές».

Προηγούμενο άρθροΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΡΑΣ: ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ-ΙΔΕΕΣ- ΠΙΣΤΗ, θα ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ την ΜΑΓΝΗΣΙΑ που ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ
Επόμενο άρθροΜΕΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΑΚΟΥΣΕ τον ΜΠΕΟ – ΕΒΑΛΕ ΓΑΛΟΤΣΕΣ και ΕΡΙΞΕ ΦΤΥΑΡΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)