Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ για το LNG

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΑΣ: ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ για το LNG

208
0

Του Γιώργου Μουλά, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

Αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα η λάσπη και οι ψευδείς ειδήσεις στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα έχουν πολλαπλασιαστεί, αισθάνομαι την ανάγκη για πολλοστή φορά να διαψεύσω τα όσα γράφονται και λέγονται σχετικά με την κατασκευή εγκατάστασης για το LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, αντιπολιτευόμενοι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου μαζί με τα προσφιλή τους τοπικά ΜΜΕ  έχουν στην ατζέντα των επιχειρημάτων τους το θέμα αυτό με ψευδείς ως επί το πλείστον πληροφορίες.

Το θέμα της εγκατάστασης για το LNG στον Παγασητικό Κόλπο δεν πρόκειται να προχωρήσει εφόσον προσκρούει σε σοβαρά και ανυπέρβλητα εμπόδια.

Επανειλημμένα το έχει ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος κ. Μπέος, ο οποίος τονίζει, ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει, αν αυτό προσκρούει στην κείμενη Νομοθεσία της Χωροταξίας και του Περιβάλλοντος  και πολύ περισσότερο αν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών μας. Τόσο καθαρά και ξάστερα, που δεν γίνεται περισσότερο.

Παρ’ όλα αυτά, αυτοί επιμένουν να ανακινούν το θέμα με ψευδείς και αμφιλεγόμενες πληροφορίες,  με σκοπό να προκαλέσουν σύγχυση στον κόσμο και να αποκομίσουν κάποια εκλογικά οφέλη.

Είναι όμως σωστό και ηθικό να χρησιμοποιούν μία τέτοιου είδους κινδυνολογία; Φυσικά και δεν είναι. Δεν ορρωδούν όμως προ ουδενός, προκειμένου να βλάψουν την Δημοτική Αρχή.

Γνωρίζουν δε πολύ καλά, ότι ο χειρισμός και η έκβαση του θέματος εξαρτώνται κυρίως από  τα σχετικά υπουργεία και την Περιφέρεια, η οποία άλλωστε έχει εκφραστεί αρνητικά.

Μέσα σε όλη αυτή την παραφιλολογία, που αναπτύσσεται, αναφέρουν και εμένα, που κατοικώ στον Σωρό, σαν δήθεν συνυπεύθυνο.

Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αν και γνωρίζουν την αλήθεια παραπληροφορούν τον κόσμο.

Για αυτό τον λόγο, ενημερώνω ξανά όλους τους συμπολίτες μου, ότι σαν πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας, που δημιούργησε τον ομώνυμο οικισμό – Αγίου Στεφάνου, είμαι ίσως ο πρώτος, ο οποίος προσέφυγε στην ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής  Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) εναντίον της εγκατάστασης σταθμού LNG στα Πευκάκια και τον Σωρό με το με αρ. πρωτ. 374/ 27-9-2022 έγγραφο, του Συνεταιρισμού. Αυτό έγινε γνωστό και στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου μετά από ερώτηση του κ. Παπαδούλη.

Πιστεύω, ότι δεν θα παραστεί ανάγκη να έλθομε σε σύγκρουση σαν Δήμος και σαν πόλη με καταστάσεις, οι οποίες πιθανόν θα θέσουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και τους πολίτες.

Στην χειρότερη όμως των περιπτώσεων, διότι όμως είπα, οι αποφάσεις λαμβάνονται από άλλα όργανα και όχι από τον Δήμο, ξέρομε να παλεύομε και να τα αντιμετωπίζομε, όσο μεγάλα και αν είναι τα συμφέροντα.

Σας θυμίζω τις προσωπικές μου μάχες στις περιπτώσεις του μπαζώματος – καταστροφής του υγροβιότοπου της Μπουρμπουλήθρας και της καταστροφής – οικοπεδοποίησης του αρχαιολογικού χώρου Αμφανών στον Σωρό από την ΑΓΕΤ .

Προηγούμενο άρθροΠΕΘΑΝΕ ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ – ΑΠΟ τους ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Επόμενο άρθροΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ στο ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ: ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΤΖΙΚΟΣ – ΕΡΓΑ και ΔΡΑΣΕΙΣ