Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΣΟΚ στο ΒΟΛΟ!! ΠΟΙΟΣ DANIEL!! Ο ELIAS τον ΞΕΠΕΡΑΣΕ σε ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ...

ΣΟΚ στο ΒΟΛΟ!! ΠΟΙΟΣ DANIEL!! Ο ELIAS τον ΞΕΠΕΡΑΣΕ σε ΡΑΓΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ 26%

150
0
Καταστροφές από πλημμύρα που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση κατα την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, Άγρια Βόλου, 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Η πόλη που έπεσαν τα περισσότερα χιλιοστά βροχής – Η πρώτη σύγκριση της κακοκαιρίας Daniel και Elias.

Daniel και Elias, δύο κακοκαιρίες που δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι κάτοικοι σε Θεσσαλία και Εύβοια, αφού προκάλεσαν ανεπανόρθωτες καταστροφές, φέρνοντας σε απόγνωση τους κατοίκους, που είδαν το βιός τους να θάβεται κάτω από τις λάσπες.

Θεσσαλία και Εύβοια δέχτηκαν, λοιπόν, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των δύο κακοκαιριών.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα ύψη αυτά όπως τα κατέγραψαν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, με στόχο μια πρώτη σύγκρισή τους.

Τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν μεγαλύτερα στη Θεσσαλία, ενώ στην Εύβοια (με εξαίρεση τους σταθμούς σε Ωρεούς και Στενή) τα ύψη βροχής της κακοκαιρίας Elias ήταν μεγαλύτερα.

Σε ότι αφορά τον σταθμό της πόλης του Βόλου, παρότι τα αθροιστικά ύψη βροχής της κακοκαιρίας Daniel ήταν μεγαλύτερα από αυτά της κακοκαιρίας Elias, η δεύτερη εκδηλώθηκε με πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Έτσι το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου κατά την κακοκαιρία Daniel ήταν 159,6 χιλιοστά (05/09, 06:10-12:10) ενώ το μέγιστο αθροιστικό ύψος βροχής 6ώρου της κακοκαιρίας Elias ήταν 201.6 χιλιοστά (27/09, 16:30-22:30), μεγαλύτερο επομένως κατά περίπου 26%.

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ για ΚΛΑΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ τα ΜΑΝΙΚΙΑ… ΕΙΜΑΣΤΕ για τα ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ…”
Επόμενο άρθροΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Η ΣΤΙΓΜΗ που ΒΓΑΖΟΥΝ στη ΣΤΕΡΙΑ το ΑΨΥΧΟ ΣΩΜΑ του ΠΙΛΟΤΟΥ του ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)