Αρχική Παραπολιτικά ΕΛΕΟΣ! Πτώσεις τάσης στο Βόλο και στιγμιαίες διακοπές ηλεκτρισμού με την πρώτη...

ΕΛΕΟΣ! Πτώσεις τάσης στο Βόλο και στιγμιαίες διακοπές ηλεκτρισμού με την πρώτη σταγόνα βροχής

479
0

Δεν πρόλαβαν να πέσουν οι πρώτες σταγόνες βροχής που έφερε η κακοκαιρία Elias στην Μαγνησία και έκαναν την εμφάνισή τους πτώσεις τάσης και στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρισμού, ακόμα και στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.

Δυστυχώς, όπως μας δίδαξε και η πρόσφατη εμπειρία της κακοκαιρίας Daniel, μάλλον το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ έχει αφεθεί στην τύχη του. Και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, εφόσον ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δεν αποφασίσει επιτέλους την καθολική αναβάθμιση των υποδομών του. Εκτός και θεωρούν ότι ακόμα και το 2030 οι υποσταθμοί πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στα υπόγεια των πολυκατοικιών των πολεοδομικών συγκροτημάτων της χώρας, με τον φόβο να πλημμυρίζουν κάθε τρεις και λίγο και οι εργαζόμενοι να μετατρέπονται από τεχνικοί σε βατραχάνθρωπους!

Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό, ξεκάθαρης πολιτικής βούλησης, που τουλάχιστον σε ότι αφορά τα δεινά της κακοκαιρίας Daniel έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ακόμα και στο κομμάτι της αντιμετώπισης του φαινομένου. Εάν λοιπόν πρέπει να συνηθίσουμε στο φαινόμενο της λεγόμενης Κλιματικής Αλλαγής και αναλογιζόμενοι το πόσο ακριβά πληρώνουμε εν τέλει την ενέργεια, τότε θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε ως κοινωνία και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα από ένα κράτος που αρνείται να ακολουθήσει όχι το αύριο, αλλά ακόμα και το σήμερα, για να μην πούμε το χθες των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών!

Α.Κ.

Προηγούμενο άρθροΣτην Αίγυπτο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Αλεξάνδρειας
Επόμενο άρθροΣΚΙΑΘΟΣ: Χειροπέδες σε άντρα για κλοπές σε δύο Ιερούς Ναούς και μία επιχείρηση