Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ: ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στο ΒΟΛΟ σε 20 ΗΜΕΡΕΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ: ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ στο ΒΟΛΟ σε 20 ΗΜΕΡΕΣ – ΑΝΟΙΓΟΥΝ τα ΣΧΟΛΕΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

509
0

Σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον Δήμο Βόλου, αλλά και τις εργασίες αποκατάστασης της υδροδότησης στην περιοχή παρείχε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Ξεκινώντας από το θέμα των σχολείων, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι όλες οι σχολικές μονάδες υδροδοτούνται για σκοπούς υγιεινής, αλλά ο Δήμος Βόλου έχει εξασφαλίσει για κάθε σχολείο μία παλέτα με μικρά νερά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι την απόφαση για το άνοιγμα, ή όχι, των σχολείων θα πάρει το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο υπάρχουν σχολεία, που σύμφωνα με τον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας δεν είναι κατάλληλα για να λειτουργήσουν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα του νερού. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχει όλος ο Δήμος Βόλου νερού.

Εκτός από την Άλλη Μεριά και ένα κομμάτι στον Αγ. Ονούφριο, ενώ ελπίζω ότι μέχρι Κυριακή θα έχουν και εκεί νερό» επεσήμανε.

Ο ίδιος τόνισε για ακόμη μία φορά ότι το νερό δεν είναι πόσιμο ενώ αναφορικά με την καταλληλότητα του νερού, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι η ενημέρωση θα γίνεται από το υπ. Υγείας.

«Σε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα νερά εξετάζονται σε δύο πράγματα, στα χημικά και στο μικροβιολογικό κομμάτι.

Στο κομμάτι το χημικό που είναι και επικίνδυνο, το νερό του Βόλου εκτός από τη χλωρίωση δεν παρουσιάζει ούτε μέταλλα ούτε τίποτα.

Στο κομμάτι όμως με τα μικρόβια, υπάρχουν δύο συστατικά για τα οποία θα βγάλει ανακοίνωση η ΔΕΥΑΜΒ» τόνισε.

«Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τη δυνατότητα το νερό να είναι πόσιμο» είπε, και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι διανομές εμφιαλωμένου νερού.

Για τις καταστροφές:

Σε κάποια από τα σημεία, έχουν ξεκινήσει προσωρινές αποκαταστάσεις. Το αρμόδιο Υπουργείο έχει εκταμιεύσει ένα ποσό για τις προσωρινές αποκαταστάσεις.

Για τις μόνιμες αποκαταστάσεις πρέπει να συμβάλλει η κυβέρνηση, που πιστεύω θα το κάνει. Από την πλευρά του Δήμου, δύσκολα να έχουν διαφύγει περιοχές.

Ήμουν παρών σε όλες τις περιοχές που μπορούσα. Καθαρίζουμε τον Βόλο όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Μαζεύουμε τις φερτές ύλες και τις απομακρύνουμε.

Τη Δευτέρα πιθανότατα θα έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή των φερτών υλικών και ξεκινάει ο καθαρισμός της πόλης.

Έχουμε εξασφαλίσει 15 βυτιοφόρα των 15 και 20 τόνων με γλυκό νερό από ιδιωτικές γεωτρήσεις από της Χαλυβουργίας, της ΑΓΕΤ και της ΜΕΤΚΑ για να διευκολύνουμε την κατάσταση και θα το εμπλουτίζουμε με υγρό απολύμανσης.

Θα βγάζουμε κάθε μέρα ανακοίνωση. Ζητώ τη συνδρομή των πολιτών για να απομακρύνουν τα οχήματά τους για να μπορέσουν τα μηχανήματα να καθαρίζουν.

Τη Δευτέρα ξεκινάμε από τη Νεάπολη και την Τρίτη στο Παλιό Λιμεναρχείο και την Τετάρτη παράκτια όχθη του Κραυσίδωνα.

Πρωταρχικός μου σκοπός είναι η αποζημίωση των πολιτών, δεν μπορείτε να καταλάβετε…Έκλαψα αρκετές φορές με αυτά που είδα στα νοικοκυριά και στις περιουσίες των ανθρώπων.

Χάσανε τα πάντα. Τη Δευτέρα θα επισκεφθώ τον αρμόδιο υπουργό στην Αθήνα και θα έχουμε μία πλήρη κουβέντα. Με διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις.

Να μπουν όλοι οι πολίτες στην πλατφόρμα. Ο κόσμος πρέπει να ξαναμπεί στο σπίτι του. Αυτό είναι το στοίχημα για εμένα. Θα επανέλθουμε. Αυτό θα κάνω.

Από το 2014 που ο κόσμος με τίμησε με τη ψήφο του, έχουμε αντιμετωπίσει το 2015 και το 2017 με χιλιάδες τόνους χιόνι. Εδώ ήμασταν. Τα αντιμετωπίσαμε.

Αντιμετωπίσαμε πανδημία, ήμασταν δίπλα στο πολίτη. Είχαμε πυρκαγιές και εκρήξεις και τώρα τη θεομηνία. Τα αντιμετωπίσαμε.

Σε 15 ημέρες ο Βόλος θα είναι η πόλη που αγάπησε όλη η Ελλάδα.

Έχω συγκινηθεί από πολίτες και εθελοντές, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μάχιμους υπαλλήλους του Δήμου και τη ΔΕΥΑΜΒ.

Επίσης θέλω να πω, ότι υπάρχουν άνθρωποι που αυτή την εποχή μέσα στον πόνο και τη θλίψη μοιράζουν κάρτες και φυλλάδια στον δρόμο και μαγαζιά.

Πάρτε ρε ένα φτυάρι και προσφέρετε στην κοινωνία. Τι τραμπουκίζετε τους δημοσιογράφους; Λέτε ότι χρηματίζω δημοσιογράφους…

Θέλω να κάνω μία καταγγελία ότι έστω και ένας εάν έχει πάρει ένα ευρώ από εμένα να το πει.

Ένα μπουκάλι ερό σας έχω δώσει και πολύ είναι και αυτό γιατί δεν σας γουστάρω εσάς τους δημοσιογράφους.

Έχω έρθει σε σύγκρουση με τους περισσότερους από εσάς.

Για τις ζημιές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας:

Δεν έχω ενημέρωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουν παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών και στέλνουν μαζικά χιλιάδες emails για να ψηφίσουν υποψήφιο….

Προηγούμενο άρθροΈφυγε ρόδα από αγροτικό και προσγειώθηκε σε άλλο αυτοκίνητο σκοτώνοντας τον οδηγό
Επόμενο άρθροΕλαφάκι πέφτει μέσα σε πισίνα