Αρχική Περίεργα Αυτές είναι οι υπερτροφές του φθινοπώρου για υγεία και ευεξία

Αυτές είναι οι υπερτροφές του φθινοπώρου για υγεία και ευεξία

250
0

Το καλοκαίρι έφυγε και πήρε μαζί του πολλά πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως, αφού το φθινόπωρο είναι η εποχή της συγκομιδής για πολλές καλλιέργειες και φέρνει καρπούς πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας και να αυξήσετε την ενέργειά σας, τώρα που μεγαλώνουν οι απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Μήλα:

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Η κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που υπάρχει κυρίως στα κόκκινα μήλα, φαίνεται να παίζει ρόλο στην τόνωση της μνήμης και τη μάθηση και βοηθά στην πρόληψη της άνοιας και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Μια διατροφή πλούσια σε μήλα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καθώς και διαφόρων μορφών καρκίνου.

Παντζάρια:

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρώδη άλατα που βελτιώνουν τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να φτάνει περισσότερο οξυγόνο στους μυς. Αυτό βοηθά ιδιαίτερα όσους αθλούνται. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός παντζαριών μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Αχλάδια:

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, περίπου 6 γραμμάρια ανά τεμάχιο, που βοηθούν στη λειτουργία του πεπτικού. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στη φλούδα τους, γι’ αυτό δεν πρέπει να τα καθαρίζετε πριν την κατανάλωση. Τα αχλάδια περιέχουν επίσης κάλιο το οποίο βοηθά στη λειτουργία των νεύρων και των μυών.

Λαχανάκια Βρυξελλών:

Τα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο, θεωρούνται υπερτροφές.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών ανήκουν στην ίδια οικογένεια και περιέχουν σουλφοραφάνη, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών. Ένα φλιτζάνι παρέχει πάνω από το 100% της βιταμίνης C που χρειάζεστε καθημερινά.

Προηγούμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Στα εργοστάσια θα τσακώνονται ποιος θα πάει να δουλέψει την Κυριακή
Επόμενο άρθρο«Δίαιτα Μπλε Ζωνών» ή τι περιλαμβάνει η διατροφή της μακροζωίας