Αρχική Ελλάδα Ξεφεύγει και πάλι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ξεφεύγει και πάλι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

55
0


Άνοδο για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο όπως αναμενόταν ευρέως, ωστόσο η άνοδος αυτή ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον περασμένο μήνα ανέβηκε στο 3,2% συγκρινόμενος με τον Ιούλιο του 2022, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 3,2%.

Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ο πληθωρισμός τον Ιούλιο σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,2%, όσο ήταν η μηνιαία του μεταβολή και ένα μήνα νωρίτερα, ρυθμός σύμφωνος με τις προβλέψεις.

Την ίδια ακριβώς εικόνα σε μηνιαία βάση παρουσιάζει και ο δομικός πληθωρισμός από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, καθώς κατέγραψε ποσοστό ανόδου 0,2%, από 0,2% τον Ιούνιο (όσο ανέμεναν και οι αναλυτές).

Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός κατέγραψε οριακή υποχώρηση τον Ιούλιο στο 4,7%, από 4,8% τον Ιούλιο του 2022, οριακά επίσης χαμηλότερα των προβλέψεων για παραμονή του στο 4,8%.

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που κινήθηκαν ανοδικά οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ήταν τον Ιούνιο του 2022, όταν από το 8,6% ανέβηκαν στο 9,1%.

Ένα επίπεδο που όπως αποδείχθηκε στην πορεία, ήταν η κορύφωση στο ανοδικό κύκλο του πληθωρισμού ο οποίος είχε ανοίξει από το φθινόπωρο του 2022.

Τόσο ο ονομαστικός, όσο και ο δομικός πληθωρισμός, απέχουν αρκετά από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο 2%.



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθρο«Μόνος στόχος του Ολυμπιακού ο Τζέιμς»
Επόμενο άρθροΕλληνίδα αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στις ΗΠΑ τιμήθηκε για τον αλτρουισμό της