Αρχική Ελλάδα Νύχτα αγωνίας στη Φυλή – Zougla

Νύχτα αγωνίας στη Φυλή – Zougla

114
0


Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στη Φυλή με την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Μάλιστα, μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά. Λίγο μετά τις 19.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού του Αγίου Ιωάννη Ρώσου προς Μενίδι.

Πλέον, υπάρχουν έντονοι φόβοι πως η πυρκαγιά θα περάσει στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως ήδη έχει κλείσει το τελεφερίκ και το καζίνο. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια πιθανή καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε live την εξέλιξη της πυρκαγιάς από την κάμερα της «Ζούγκλας»

Συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση εκκένωσης στην Μονή Κλειστών

Νωρίτερα έξι άτομα, προσκυνητές και καλόγριες στη Μονή Κλειστών στη Φυλή, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με ελικόπτερο την ώρα που η φωτιά πλησίαζε απειλητικά. Ειδικότερα, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απεγκλώβισε μοναχές και προσκυνητές, ανάμεσά τους και παιδιά.

Παράλληλα, στο βίντεο φαίνονται οι δραματικές προσπάθειες των αστυνομικών και των ανδρών της πυροσβεστικής να πείσουν τις μοναχές να εκκενώσουν το μοναστήρι.

Προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων φυσικού αερίου από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων

Εκτάκτως, με πρωτοβουλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, μετέβησαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, για την προληπτική απομάκρυνση των λεωφορείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο φιλοξενούνται λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο.

Ειδικότερα, μαζί με τη διοίκηση της ΟΣΥ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε άμεσα η προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων.

“Η χώρα δοκιμάζεται για άλλη μια φορά από την πύρινη λαίλαπα. Το σύνολο της ελληνικής πολιτείας δίνει μαχη σε όλα τα μέτωπα.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων της ΟΣΥ”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όσοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας

Το Δημαρχείο Άνω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Φυλής που λόγω της εκκένωσης έχουν ανάγκη φιλοξενίας, να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, όπου έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του δήμου.



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΑντβέρπ-ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Επόμενο άρθροΓιοβάνοβιτς: «Δεν παίζουν ρόλο οι έδρες, δεν είμαστε φαβορί»