Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ για τη ΦΩΤΙΑ στις ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ: «ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗΣ η ΑΙΤΙΑ της...

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ για τη ΦΩΤΙΑ στις ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ: «ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗΣ η ΑΙΤΙΑ της ΦΩΤΙΑΣ – «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ η ΠΕΡΙΟΧΗ

101
0

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόλου με μηχανήματα  και υδροφόρες συνέδραμε άμεσα και αποφασιστικά στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην περιοχή πίσω από τις «Άσπρες Πεταλούδες», όπου και μετέβησαν ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Απ. Μαλαματίνης.

Όπως όλα δείχνουν η αιτία της φωτιάς είναι ανθρωπογενής, εκδηλώθηκε σε ιδιωτική έκταση με ξερά χόρτα και απείλησε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί από ασυνείδητους σε «νεκροταφείο» εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, που συντέλεσαν στην ταχύτατη εξάπλωσή της.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών να συμμορφώνονται στους στοιχειώδεις κανόνες πρόληψης και ασφάλειας, να μην απορρίπτουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται όπου βρουν και τους «βολεύει» καθώς δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την πρόκληση καταστροφών.

Ο Δήμος με τις υπηρεσίες του παρεμβαίνει στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αλλά το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την συνειδητοποιημένη συμπεριφορά και τη συνεργασία των πολιτών.

Προηγούμενο άρθροTο καθηλωτικό παγωμένο βλέμμα της Έμα Στόουν στη νέα αφίσα της ταινίας «Poor Things»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στη Ρωσία στις 4 Σεπτεμβρίου