Αρχική Ελλάδα Δεκαεπτά χρόνια Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

Δεκαεπτά χρόνια Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»

83
0


Λειτουργεί για 17η χρονιά και έχει καταστεί σημείο συνάντησης των σινεφίλ και όχι μόνο. Ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Βηθλεέμ» στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, συνεχίζει την πορεία του, έχοντας μέχρι σήμερα κερδίσει φανατικούς θαυμαστές, που επιθυμούν να απολαύσουν μια κινηματογραφική ταινία, ανάμεσα σε ιστορικά μνημεία, με το αγιόκλημα και το γιασεμί να παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας) Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη ανέφερε ότι οι προβολές φέτος, ξεκίνησαν από τα μέσα Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου και έχουν ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον πολιτών κάθε ηλικίας.

«Είναι η 17η χρονιά φέτος που λειτουργεί το θερινό σινεμά, το οποίο έχει μία συνεχή επιτυχημένη παρουσία στην πόλη του Ηρακλείου. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα και την ποικιλία των ταινιών που προβάλλει. Είναι ένας σταθερός τόπος συνάντησης για τους λάτρεις της 7ης Τέχνης, τους σινεφίλ. Όμως, στο θερινό σινεμά “Βηθλεέμ” θα δει κανείς όλες τις ηλικίες . Ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που έρχονται για να παρακολουθήσουν παλιότερες ταινίες που έχουν χρόνια να δουν , αλλά και νέους που παρακολουθούν τις καινούργιες ταινίες που έχουν βραβευθεί με διάφορα βραβεία σε φεστιβάλ» ανέφερε η κ. Παπαδάκη που πρόσθεσε ότι την περσινή χρονιά στον χώρο του θερινού κινηματογράφου βρέθηκαν και παρακολούθησαν ταινίες περισσότεροι από 15 χιλιάδες άνθρωποι.

Ο θερινός κινηματογράφος «Βηθλεέμ» που και λόγω του χώρου που βρίσκεται μέσα στα ενετικά τείχη, δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση, λειτουργεί καθημερινά από το μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου με εισιτήριο μόλις 3,5 ευρώ , προκειμένου όπως εξήγησε η κ. Παπαδάκη, «να μην υπάρχει αποκλεισμός και να μπορούν όλοι να τον επισκέπτονται». Καθημερινά υπάρχει μία προβολή ταινίας, ενώ όλες οι ταινίες που προβάλλονται είναι προσεχτικά επιλεγμένες.

«Οι ταινίες που προβάλλονται είναι αυστηρά επιλεγμένες και στόχος μας είναι να είναι ποιοτικές. Πρόκειται για αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες ξένους και Έλληνες, παλιές ταινίες που δύσκολα μπορεί κάποιος να δει, βραβευμένες ταινίες με Όσκαρ και άλλα βραβεία, αλλά και νεότερες ταινίες που επίσης είναι επιλεγμένες προσεχτικά» ανέφερε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Κινηματογράφος «Βηθλεέμ»: Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά

Φέτος θα προβληθούν 42 ταινίες από όλο τον κόσμο. Η έναρξη έγινε με την πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου, «Πίσω από τις θημωνιές», ενώ το πρόγραμμα των φετινών προβολών περιλαμβάνει και δύο αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς. Τον «μετρ του Σασπένς» Άλφρεντ Χίτσκοκ (1899–1980) ενός από τους επιδραστικότερους σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά και στους αδελφούς Κοέν που ξεχωρίζουν για το μοναδικό τους στιλ, την εντυπωσιακή κινηματογράφηση και το εκκεντρικό τους χιούμορ.

Επίσης, στο πρόγραμμα των προβολών για το καλοκαίρι 2023 έχουν ενταχθεί ταινίες από το σύγχρονο ελληνικό σινεμά, ειδικές προβολές, κλασσικές ταινίες και ταινία με Χρυσό Φοίνικα. «Κατά γενική ομολογία ένας από τους πιο άξιους Φοίνικες που έχουν απονεμηθεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ταινία στο Φεστιβάλ των Κανών, το συναρπαστικό δράμα της Ζιστίν Τριέ “H Ανατομίας μίας Πτώσης» θα προβληθεί στο Ηράκλειο» ανέφερε η κ. Παπαδάκη που πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνονται σημαντικές αποκαταστάσεις, όπως η ψηφιακή αποκατάσταση του «Δράκου», του Νίκου Κούνδουρου και ένα Φεστιβάλ: οι Ημέρες Ιταλικού Κινηματογράφου.

«Θέλουμε οι πολίτες να απολαμβάνουν τις ταινίες και την παρουσία τους στον χώρο, βιώνοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολιτισμού και τέχνης. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που νέοι και μεγαλύτεροι έχουν αγκαλιάσει το θερινό κινηματογράφο ο οποίος εκτός από τις στιγμές χαλάρωσης που χαρίζει, θυμίζει και άλλες εποχές. Νομίζω ότι με τον χρόνο οι λάτρεις γίνονται περισσότεροι και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά» κατέληξε η αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΚινδύνεψε σκάφος από την κακοκαιρία
Επόμενο άρθροΤο σκίτσο της ημέρας – 06/08/23