Αρχική Ελλάδα Τουλάχιστον 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία

Τουλάχιστον 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Γαλλία

109
0



Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί για ακόμα ένα 24ωρο στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής 30/6, υπήρξαν σχεδόν 1.000 συλλήψεις, ενώ 80 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα χωρίς σταματημό τις τελευταίες πέντε ημέρες από τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού. Παρ’ όλα αυτά, αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι η κατάσταση ήταν πιο ήρεμη από ό,τι το προηγούμενο βράδυ σύμφωνα με τον Guardian.

45.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δυνάμεων, αναπτύχθηκαν για να ανταποκριθούν στις ταραχές σε ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της Παρασκευής, με την κατάσταση σε δύο μεγάλες πόλεις – τη Μασσαλία και τη Λυών – να χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη, με κτήρια και οχήματα να πυρπολούνται και καταστήματα να λεηλατούνται.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα ότι έγιναν 994 συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής και παράλληλα καταγράφηκαν 2.560 εστίες φωτιάς σε δημόσιους δρόμους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περισσότερες από 80 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Μασσαλία, ενώ στάλθηκαν «σημαντικές ενισχύσεις». «Οι σκηνές λεηλασίας και βίας είναι απαράδεκτες», έγραψε ο δήμαρχος Μπενουά Παγιάν στο Twitter αργά την Παρασκευή, μετά τη σύγκρουση της αστυνομίας με τους διαδηλωτές.

Σήμερα η κηδεία του Ναέλ

Μεταξύ άλλων, σήμερα είναι προγραμματισμένη να τελεστεί η κηδεία του 17χρονου Ναέλ. «Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα είναι για την οικογένεια του Ναέλ μια ημέρα περισυλλογής», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας, ενώ παράλληλα ζήτησαν από τα μέσα ενημέρωσης να μην καλύψουν την τελετή. 

Παράλληλα, ο Πατρίκ Ζαρί, δήμαρχος της Ναντέρ, της κοινότητας από όπου καταγόταν ο Ναέλ σημείωσε: «Πρέπει να συνεχίσουμε να περιβάλλουμε αυτή την οικογένεια, αυτή τη μητέρα που θα θάψει το παιδί της».

Η κηδεία αναμένεται να τελεστεί νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 1/7 σύμφωνα με δημοσιεύματα. 





Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΣ… ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ – Η ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ!!
Επόμενο άρθροΟ θρυλικός ηθοποιός με τον αντισυμβατικό χαρακτήρα