Αρχική Κόσμος Στο φως το «χαμένο θέατρο» του Νέρωνα, στα θεμέλια του νέου Four...

Στο φως το «χαμένο θέατρο» του Νέρωνα, στα θεμέλια του νέου Four Seasons

110
0



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 20:08

Στο φως το «χαμένο θέατρο» του Νέρωνα, στα θεμέλια του νέου Four Seasons

Τα ερείπια του θεάτρου του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα, που αναφερόταν σε αρχαία κείμενα, αλλά παρέμενε χαμένο μέχρι σήμερα, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κάτω από τον κήπο ιστορικού κτηρίου στη Ρώμη.

Οι αρχαιολόγοι πραγματοποιούν ανασκαφές στον περιφραγμένο κήπο του Παλάτσο ντελά Ρόβερε (Palazzo della Rovere) από το 2020 στο πλαίσιο ανακαίνισης του γεμάτου με νωπογραφίες αναγεννησιακού κτηρίου.

Το Palazzo, το οποίο καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο κατά μήκος της «Via della Conciliazione» που οδηγεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αποτελεί έδρα παλαιού τάγματος ιπποτών του Βατικανού, το οποίο ενοικιάζει τον χώρο σε ένα ξενοδοχείο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους Χριστιανούς στους Αγίους Τόπους.

Ο γενικός κυβερνήτης του Τάγματος του Παναγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ, Λεονάρντο Βισκόντι ντι Μοντρόνε, ανακοίνωσε την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, γνωστοποιώντας πως το ξενοδοχείο που θα ενοικιάσει το κτήριο είναι το Four Seasons.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει λίγο πριν το ιωβηλαίο του Βατικανού το 2025, οπότε και εκτιμάται πως θα επισκεφτούν την Αιώνια Πόλη περί τα 30 εκατομμύρια επισκέπτες και πιστοί.

Μεταξύ των ευρημάτων στον αρχαιολογικό αυτό χώρο περιλαμβάνονται γυάλινα κύπελλα και κεραμικά.

Σύμφωνα με την επικεφαλής αρχαιολόγο της ανασκαφής, Μαρτσία Ντι Μέντο, μέχρι σήμερα είχαν βρεθεί μόλις επτά γυάλινα δισκοπότηρα της εποχής – ενώ τώρα εντοπίστηκαν άλλα επτά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως διευκρινίζουν οι αρμόδιοι, οι αρχαιότητες που μπορούν να αποσπασθούν, θα εκτεθούν σε μουσείο, ενώ τα ερείπια του θεάτρου θα καλυφθούν ξανά μετά το πέρας της αρχαιολογικής έρευνας.

Αρχαιολόγοι και αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά» τα ευρήματα καθώς προσφέρουν μια σπάνια ματιά σε μια ελάχιστα γνωστή περίοδο της ρωμαϊκής ιστορίας έως τον 15ο αιώνα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2023, 20:30



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ τα ΠΡΩΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ στην 111 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ – Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΕΙ το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ – (ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ)
Επόμενο άρθροΝα αποχωριστούμε κάθε είδους ταμπέλες- Θέλω ένα έργο που να απαντά στις αγωνίες των ανθρώπων και θα δίνει προοπτική