Αρχική Ελλάδα Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ το 2015: ΤΙ ΛΕΕΙ για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και την...

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ το 2015: ΤΙ ΛΕΕΙ για το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και την 17ΩΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του ΤΣΙΠΡΑ

84
0

Την κυβερνητική «συμβίωση» με τον Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος, αποκαλύπτοντας παράλληλα πώς έζησε ο ίδιος τις δραματικές στιγμές της τετραετίας όπως τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα του 2015, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο άλλοτε πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, θυμήθηκε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015, όταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας για την ημέρα της περιβόητης 17ωρης διαπραγμάτευσης, μία εβδομάδα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα, ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της 12ης Ιουλίου του 2015, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρενέβη με τηλεφώνημά του στον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου η συμφωνία να κλείσει, όπως και έγινε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά πως η εν λόγω συμφωνία ήταν μία παγίδα την οποία έθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα «με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης».

Προηγούμενο άρθροΠαρότρυνση προς Τουρκία να ταχθεί υπέρ της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Επόμενο άρθροΣε κάθειρξη έξι ετών για φοροδιαφυγή καταδικάστηκε πρώην πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ