Αρχική Ελλάδα Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Χίο

78
0


Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα, έδωσαν οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Κατάβαση βορειοδυτικά της Χίου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Μάλιστα προληπτικά, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, το 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Διευχά και Κατάβαση, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Βολισσό.

 

Φωτογραφικό υλικό από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής:

Από τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε η πυρκαγιά – Συνελήφθη ο οδηγός

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου-Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το politischios, οι Αστυνομικοί της Δ.Α. Χίου προέβησαν στη σύλληψη του οδηγού που προξένησε το Τροχαίο στην Κατάβαση, με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα, ενώ δόθηκε εντολή για σχηματισμό 2 δικογραφιών:

-Μια δικογραφία από το ΑΤ Καρδαμύλων για το τροχαίο ατύχημα

-Μια δικογραφία από ΠΥ Χίου για εμπρησμό από αμέλεια με κατηγορούμενο τον οδηγό του οχήματος. Δόθηκε εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς έχουν μπει και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής:

 





Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ… ΒΡΕ τι μου ΘΥΜΙΖΕΙ… ΤΙ μου ΘΥΜΙΖΕΙ… ΒΡΕ τι μου ΘΥΜΙΖΕΙ… ΒΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΚΛΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ… ΤΙ μου ΘΥΜΙΖΕΙ…
Επόμενο άρθροΒραδινή έξοδος για το ερωτευμένο ζευγάρι