Αρχική Κόσμος ΚΟΙΛΑΔΑ του ΘΑΝΑΤΟΥ: ΑΓΓΙΞΕ τους 56 ΒΑΘΜΟΥΣ η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...

ΚΟΙΛΑΔΑ του ΘΑΝΑΤΟΥ: ΑΓΓΙΞΕ τους 56 ΒΑΘΜΟΥΣ η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ – ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΥΡΡΕΟΥΝ για μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

85
0

Αγγίζοντας κάποιες από τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ, η Κοιλάδα του Θανάτου επιβεβαιώνει τη φήμη της ως του πιο θερμού μέρους του πλανήτη.

Το πιο ξηρό μέρος της Βόρειας Αμερικής και το δεύτερο ξηρότερο ολόκληρου του πλανήτη, μετά την έρημο Ατακάμα στη Χιλή, η Κοιλάδα του Θανάτου στα σύνορα της Καλιφόρνια με τη Νεβάδα έφτασε τους 53,3 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή στο Φέρνις Κρικ, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Xθές, Δευτέρα άγγιξε τους 56 βαθμούς – πλησιάζοντας το ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών.

Στο ίδιο σημείο πριν από έναν αιώνα, τον Ιούλιο του 1913 είχε καταγραφεί η υψηλότερη θερμοκρασία πάνω στη Γη, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 56,7 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες πάνω από τους 54 βαθμούς έχουν σημειωθεί στη γη ελάχιστες φορές, στην πλειονότητά τους στη συγκεκριμένη περιοχή.

Με την παγκόσμια υπερθέρμανση, τέτοιες θερμοκρασίες γίνονται ολοένα και πιο πιθανό να καταγραφούν.

Μακροπρόθεσμα η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλεί υψηλότερες και πιο συχνές ακραίες θερμοκρασίες σημειώνει ο Ράντι Σέβερνι από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Φωτ.: ΑΡ

Το Φέρνις Κρικ είναι μια ανεξάρτητη κοινότητα μέσα στο εθνικό πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου.

Φιλοξενεί το κέντρο των επισκεπτών όπου και φιγουράρει ένα ψηφιακό θερμόμετρο, σημείο που αποτελεί τις τελευταίες ημέρες δημοφιλή ατραξιόν για τους τουρίστες.

Φωτ.: ΑΡ

Το απόγευμα της Κυριακής, δεκάδες άνθρωποι επισκέφτηκαν το σημείο για να πάρουν μια φωτογραφία μπροστά από μία από τις ιστορικές θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών Κελσίου.

Κάποιοι, μάλιστα, διασκεδάζουν το φαινόμενο φωτογραφιζόμενοι με… γούνες, ενώ άλλοι στηλιτεύουν τη σοβαρότητα με πλακάτ που γράφουν… καλό θάνατο.

Πηγή: Guardian

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα
Επόμενο άρθροΟ ΡΟΛΟΣ της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ και οι ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ