Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: NΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για την ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ...

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ: NΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για την ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ οι ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ με το ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, η ΔΕΥΑΜΒ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ το 50% του ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

103
0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος ανακοίνωσε ότι  ολοκληρώθηκε το δίκτυο αποχέτευσης στη Νέα Αγχίαλο καθώς και η σύνδεσή του με τον βιολογικό καθαρισμό.

Ετσι από την ερχόμενη Δευτέρα οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για τη σύνδεση με το νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ και μάλιστα, με το 50% των εξόδων της σύνδεσης να εξασφαλίζεται από την ίδια τη δημοτική επιχείρηση, μέσω χρηματοδότησης από πρόγραμμα.

Επεσήμανε δε ότι το συγκεκριμένο έργο αλλάζει στην ουσία σελίδα στην περιοχή.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανακούφιση για τους πολίτες αφού καταργούνται οι βόθροι και η διάθεση των απόβλητων στο έδαφος.

Παράλληλα το ίδιο και ίσως πιο σημαντικό είναι ότι εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ρύπανσης του θαλάσσιου μετώπου της Νέας Αγχιάλου.

Οι επιπτώσεις είναι ευεργετικές όχι μόνο για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και για τον τουρισμό, την ανάπτυξή  του άρα και για την τοπική μας οικονομία

Στη συνέχεια υπογράμμισε  ότι, παράλληλα, κατασκευάζεται και το δίκτυο αποχέτευσης των λυμάτων στα Ανω και Κάτω Λεχώνια, όπως, επίσης, και το έργο της μεταφοράς των λυμάτων προς τον βιολογικό καθαρισμό., ενώ εξασφαλίστηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ και η χρηματοδότηση των έργων δικτύων αποχέτευσης του συνόλου του παραλιακού μετώπου και με αυτόν τον τρόπο το συνολικό θαλάσσιο μέτωπο από το Μαλάκι έως και την Αγχίαλο προστατεύεται πλέον από τα λύματα. Τέλος τα πανηγύρια, τόνισε.

Τέλος, όπως τόνισε, για τον  Βιολογικό καθαρισμό του Βόλου μετά την επέκταση που έγινε, έχει δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων για 215.000 κατοικίες, ενώ  εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο αεροποίησης της λάσπης του Βιολογικού, η οποία μεταφερόταν έως σήμερα στο ΧΥΤΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΑπό τις 1-4 Φεβρουαρίου 2024 η 30η AGROTICA
Επόμενο άρθροΠάνω από 1.400 καταλύματα ήδη στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού