Αρχική Ελλάδα ΑΦΟΥ ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ, τι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το ΠΡΑΣΙΝΟ;

ΑΦΟΥ ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ, τι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ το ΠΡΑΣΙΝΟ;

97
0

Η Ελλάδα καίγεται για ένα ακόμα καλοκαίρι, η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή εκκενώνει οικισμούς και ξενοδοχεία -και δεν καίγονται κάτοικοι και τουρίστες- οπότε δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε τι θα συμβεί αν η Τουρκία αποφασίσει να πάρει μερικά ελληνικά νησιά.

Η -όποια- κυβέρνηση θα εκκενώσει τα νησιά από τους κατοίκους και θα πανηγυρίζει επειδή μπορεί οι Τούρκοι να πήραν μερικά ελληνικά νησιά αλλά δεν σκοτώθηκε κανείς.

Ναι, χάθηκε εθνικό έδαφος αλλά δεν υπήρξαν απώλειες. Εθνική επιτυχία.

Κάποιοι θα πουν πως δεν είναι το ίδιο οι πυρκαγιές με την απώλεια εθνικού εδάφους αλλά η αφασία και η απάθεια των σημερινών Ελλήνων έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Οι Έλληνες μοιάζουν έτοιμοι να δεχτούν τα πάντα. Η αυτοεκτίμηση στην Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ άλλοτε να ήταν τόσο χαμηλά.

Αρχικά, οι Έλληνες αποδέχτηκαν την χρεοκοπία της χώρας, τα Μνημόνια και την υποθήκευση της χώρας τους -χωρίς ποτέ να οδηγηθεί κάποιος πολιτικός στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία -, μετά αποδέχτηκαν την ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2015, και τώρα βλέπουν να καίγονται νησιά στα οποία οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε.

Σε νησί που δεν μπορείς να πας, τι σε νοιάζει κι αν καεί;

Είτε καίγονται η Ρόδος με την Κέρκυρα, είτε καίγονται τα Κανάρια Νησιά και η Μαγιόρκα, ένα και το αυτό. (σ.σ. Με την ευκαιρία, σας παρακαλώ να καίτε νησιά που έχω ήδη επισκεφτεί.

Μην καίτε νησιά που δεν έχω πάει και δεν έχω δει ακόμα. Ρόδο και Κέρκυρα τις έχω επισκεφτεί, οπότε κάψτε τις και κάντε τις κυκλαδονήσια, που είναι από μόνα τους σαν καμένα.)

Μοναδική χώρα η Ελλάδα. Πάνω από 600 χιλιάδες Έλληνες την εγκατέλειψαν και οι περισσότεροι από αυτούς που έμειναν δεν μπορούν να επισκεφτούν ούτε ένα ελληνικό νησί.

Είναι να φουσκώνεις από εθνική υπερηφάνεια για αυτά τα επιτεύγματα.

Από την άλλη, οι “τουριστικοί επιχειρηματίες” των νησιών δεν θέλουν Έλληνες αλλά, αν καεί το νησί ή υπάρχει πανδημία, ζητάνε από τους Έλληνες να βάλουν πλάτη.

Παιδιά, είστε για τον πoύτσο καβάλα.

Τα νησιά μας έχουν γεμίσει από θλιβερούς κατσαπλιάδες με τραγικές και χυδαίες σκατόφατσες που υποδύονται τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς επιχειρηματίες, και δεν έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους από τα φράγκα.

Βασικά, είναι εμμονικοί και αμόρφωτοι ψυχοπαθείς γιατί τα φράγκα δεν αλλάζουν τίποτα στην σκατένια ζωή τους.

Από την άλλη, έχουν καταλάβει όλες τις παραλίες της χώρας με ξενοδοχεία, μπαρ και ομπρέλες -καταπατώντας όλους τους νόμους και λες και τους ανήκουν- αλλά παραπονιούνται γιατί όλο αυτό το χυδαίο και χωρίς καμία αισθητική σκηνικό δεν προσελκύει εκατομμυριούχους τουρίστες από το Μονακό αλλά στραβοχυμένους κακομοίρηδες από τη βόρεια Ευρώπη.

“Δεν ξοδεύουν οι τουρίστες” λένε καταστηματάρχες που πουλάνε άθλια προϊόντα σε πανάκριβες τιμές. Λογικό δεν είναι;

“Συγγνώμη, τι να ψωνίσει κάποιος από αυτά τα μαγαζιά που είναι από τα τσαντίρια των γύφτων;” είπα τις προάλλες σε ένα φίλο εδώ στη Ζάκυνθο, που την έχουν κάνει χειρότερη κι από τα μούτρα τους.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τους πιάνει όλους ο πόνος για τα δάση και τα ελάφια.

Αχ, τα ελάφια της Ρόδου. Βρε, δεν μου γ@μιέστε; Σώθηκαν τα ελάφια που κάηκαν. Ζούσαν σε ένα πολύ τοξικό περιβάλλον. Τώρα είναι σε έναν καλύτερο κόσμο.

Όσο για τα δάση, ξέρουμε τι έχουν κάνει οι Έλληνες στα δάση, πριν τις πυρκαγιές.

Κάψαμε τα δάση και τις παραλίες της χώρες με τσιμέντα, αλλά μας σοκάρουν οι πυρκαγιές που καίνε τα δάση.

Την πόλη που ζούμε την θέλουμε μπoυρδέλο αλλά το δάσος το θέλουμε παρθένο.

Αφού οι Έλληνες αγαπάνε τόσο πολύ τα δέντρα, γιατί δεν υπάρχουν δέντρα στις ελληνικές πόλεις; Σκεφτείτε το λίγο.

Οι Έλληνες θέλουν να ζουν μέσα στα τσιμέντα αλλά αγαπάνε πολύ τα δάση. Βρε, δεν μου γ@μιέστε ξανά;

“Δεν θα μείνει πράσινο πουθενά” λένε όλοι, τώρα με τις πυρκαγιές.

Αφού όλη η Ελλάδα είναι μπλε -όπως μάθαμε στις εκλογές-, γιατί να υπάρχει πράσινο; Μόνο μπλε.

Το πιο αστείο από όλα είναι πως η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα με διαλυμένες υποδομές αλλά θέλει να έχει και σαράντα εκατομμύρια τουρίστες.

Βρε καθυστερημένοι, όταν οι υποδομές της χώρας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της Ελλάδας,  πώς θα αντέξουν οι ίδιες υποδομές αν τις επιβαρύνεις με πάνω από τριάντα εκατομμύρια τουρίστες;

Κι ενώ βγάζει μάτι πως οι καταστροφές και οι τραγωδίες που γίνονται στη χώρα οφείλονται στις περικοπές που έχουν γίνει σε υποδομές, Υγεία, Πολιτική Προστασία κλπ -εξαιτίας των Μνημονίων-, οι περισσότεροι Έλληνες αναρωτιούνται τι δεν πάει καλά και τους φταίει ο Μητσοτάκης σήμερα, ο Τσίπρας πιο πριν, και το κακό το μάτι και η κακιά η ώρα πάντα.

Από την άλλη, δημοσιογράφοι μόνιμα μπουκωμένοι με τα αρxίδια των μαφιόζων αφεντικών τους, παρέα με “διανοούμενους” που φροντίζουν να βρίσκονται πάντα κοντά στην εκάστοτε κυβέρνηση -γιατί το “έργο” τους δεν συγκινεί κανέναν- αποθεώνουν την κυβέρνηση και θα την αποθεώσουν ακόμα κι αν η Τουρκία καταλάβει μερικά ελληνικά νησιά.

Και τώρα τι θα γίνει;

Τώρα θα γίνει η Ελλάδα ακόμα πιο κόλαση.

Αλλά οι Έλληνες θα συνεχίσουν να κάνουν τους έκπληκτους και θα θεωρούν πως αξίζουν κάτι καλύτερο.

Γιατί οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αθώοι. Οι Έλληνες νομίζουν πως το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας.

Ένας τύπος εδώ που έχει ξεσκίσει την παραλία και έχει κάνει ένα κάρο παρανομίες, μου έλεγε χτες για τις πυρκαγιές “πού πάει αυτός ο τόπος;”. Αθώος κι αυτός.

Κι εγώ αθώος είμαι. Πάω για μπάνιο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒΟΥΛΗ: ΜΕ «ΚΑΡΔΙΕΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕ η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στην ΕΠΙΘΕΣΗ του ΚΚΕ
Επόμενο άρθροΟΙ 3 ΦΙΛΟΙ…