Αρχική Ελλάδα AYΡΙΟ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ή ΠΡΩΪ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ...

AYΡΙΟ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ή ΠΡΩΪ ΤΡΙΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

117
0

Από το πρωί της Δευτέρας θα ξεκινήσουν οι εξελίξεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και υπάρξει αυτοδυναμία στις κάλπες.

Η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού θα μεταβεί στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και θα του παραδώσει σε κλειστό φάκελο τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εν συνεχεία, θα ζητήσει συνάντηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να της επιδώσει το φάκελο με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα διαπιστώσει με το άνοιγμα του φακέλου ότι υπάρχει (εφόσον υπάρχει) η δεδηλωμένη των 151 βουλευτών και θα δώσει τον νικητή των εκλογών να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση, αναλόγως των απροόπτων ή όχι στο σχηματισμό της, θα ανακοινωθεί πιθανότατα Δευτέρα βράδυ, ενώ Τρίτη πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η νέα Βουλή προγραμματίζεται να ορκιστεί τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και την επομένη, 3 Ιουλίου, να εκλεγεί ο πρόεδρος του σώματος και το προεδρείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξουν θερινά τμήματα και η νέα Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της στις αρχές Αυγούστου για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα επαναλειτουργήσει μετά τις 21 του ιδίου μηνός.

Προηγούμενο άρθροΆρση των περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Επόμενο άρθροΗ FIVB αφαίρεσε από την παγκόσμια κατάταξη Ρωσία και Λευκορωσία