Αρχική Οικονομία Προφυλακιστέος ο πολιτικός μηχανικός για την απάτη «μαμούθ» με αναπτυξιακά προγράμματα

Προφυλακιστέος ο πολιτικός μηχανικός για την απάτη «μαμούθ» με αναπτυξιακά προγράμματα

56
0



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 05:38

Απολογήθηκαν οι δύο 64χρονοι μηχανικοί που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενοι για απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ με θύματα επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους υπόσχονταν την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα. Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώτος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο δεύτερος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5000 ευρώ.

Αυτός που προφυλακίστηκε – και κατά πληροφορίες έχει καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες που τέλεσε στο παρελθόν- φέρεται να απολογήθηκε ότι εισέπραξε κάποια χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους πελάτες – θύματα για να «τρέξει» τις διαδικασίες που συνδέονταν με την ένταξη στα προγράμματα. Ο ίδιος φαίνεται να ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για νόμιμες αμοιβές κι ότι οι διαδικασίες έγκρισης των επιδοτούμενων προγραμμάτων καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που μεσολάβησε τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, ο έτερος κατηγορούμενος (τοπογράφος) αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ουδέποτε ήρθε σε επαφή με τα θύματα, ούτε εισέπραξε χρήματα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υποστήριξε ότι κι ίδιος έπεσε θύμα τού συγκατηγορούμενού του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ανάμεσα στα 13 θύματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία βρίσκονται ιδιοκτήτες καταστημάτων (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), ενώ η φερόμενη δράση τους φτάνει έως το 2013. Για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους που αναζητείται.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023, 05:38



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης
Επόμενο άρθροΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…