Αρχική Ελλάδα Ο ΛΑΟΣ τους ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ και ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ το… CHAMPIONS LEAGUE – ΤΙ...

Ο ΛΑΟΣ τους ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ και ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ το… CHAMPIONS LEAGUE – ΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑΝ οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ τους ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ σε ΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟ ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ ΣΟΟΥ

60
0

Το βράδυ της Τετάρτης, το debate των πολιτικών αρχηγών ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη μικρή οθόνη. Ή μήπως όχι;;

Σύμφωνα με τα νούμερα της τηλεθέασης, ο λαός τους έχει όλους γραμμένους στις σόλες των παπουτσιών τους αφού από τη μεν είχαμε κάτι πολιτικάντηδες που ήξεραν από πριν τι θα ερωτηθούν και από την άλλη δημοσιογράφους που τους είχαν δώσει τις ερωτήσεις.

Η τηλεθέαση φαίνεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, το debate για τρεις περίπου ώρες σημείωσε περισσότερο από 60% στο σύνολο και περίπου 58% στους τηλεθεατές 18-54.

Πώς, όμως, μοιράστηκαν οι τηλεθεατές στα κανάλια;

Μέσα από την ΕΡΤ1 είδαν το debate το 19,7% των τηλεθεατών του συνόλου και το 17,4% των ανθρώπων 18-54.

Τον ALPHA προτίμησε το 9,2% του συνόλου και το 9,3% του δυναμικού κοινού.

Ο ΣΚΑΪ έκανε 10,1% στο σύνολο και 8,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ το OPEN 6,6% και 6,1% αντίστοιχα.

Τον ΑΝΤ1 εμπιστεύτηκε το 4,8% του συνόλου και το 5,3% των τηλεθεατών 18-54. Το STAR, αντίστοιχα, σημείωσε 3,5% και 4,3%.

Όμως την πιο σοφή κίνηση την έκανε το MEGA που επέλεξε να μεταδώσει μόλις 45 λεπτά το debate, κάνοντας 10,5% στο σύνολο και 8% στο δυναμικό κοινό.

Το κανάλι συνέχισε με τη μετάδοση του ματς μεταξύ Μίλαν και Ίντερ, με τον αγώνα του Champions League να σημειώνει 17,3% στο σύνολο και 17,4% στο δυναμικό κοινό.

Με λίγα λόγια, πάρα πολλοί δεν γύρισαν σε άλλο κανάλι για να δουν το debate αλλά προτίμησαν – προφανώς αηδιασμένοι να δουν μπαλίτσα.

Μετά την τηλεμαχία, οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν, τα είπαν χύμα και τσουβαλάτα. Μέχρι και ο μπαρμπαΓιώργης ο Παπαδάκης τα πήρε στο κρανίο.

Ανέφερε χαρακτηριστικά για το ντιμπέιτ:

«Δέχομαι ερωτήματα του γιατί δεν ρώτησα τον Μητσοτάκη αυτό, γιατί δεν ρώτησα τον Τσίπρα το άλλο.

Καθόμασταν με αλφαβητική σειρά κι έγινε μία κλήρωση που με βάση αυτή την κλήρωση είχαμε το δικαίωμα να απευθύνουμε ερώτηση σε έναν αρχηγό σε μία ενότητα και όχι και στις άλλες.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω και άλλα πράγματα. Ξέρεις πόσες φορές μας είπαν «σουτ».

Αυτό δεν ήταν τηλεοπτικό προϊόν. Οι άνθρωποι που αποφάσισαν για εμάς και το τι θα κάνουμε, δεν έχουν καμία σχέση με την τηλεόραση.

Για παράδειγμα, απαγορευόταν να υπάρχει πλάνο την ώρα που μιλούσε κάποιος άλλος πολιτικός αρχηγός. Δηλαδή μιλούσε ο Τσίπρας, δεν θα έπρεπε να δείξει τον Μητσοτάκη».

Ακόμα, ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε ότι όλη η διαδικασία του debate του θύμισε… προξενιό! «Μετάνιωσα που πήγα. Ήταν μία ανούσια διαδικασία για μένα.

Με ρωτάει ο κόσμος γιατί πήγα, όταν μου προτάθηκε, η αρχική απάντησή μου ήταν αρνητική.

Μου είπαν να το σκεφτώ γιατί πρέπει να εκπροσωπηθεί ο σταθμός και μετά είπα ότι δεν πρέπει να αρνηθώ γιατί θα δημιουργήσω πρόβλημα.

Στο επόμενο δεν πάω, αλλά κακά τα ψέματα ήθελα να έχω και την εμπειρία» είπε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το ίδιο πάνω κάτω ανέφερε και η Ράνια Τζίμα σχετικά με μία πολύ σημαντική αποστροφή του λόγου του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές.

Προηγούμενο άρθροΗ Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε πάλι τα επιτόκια αλλά κατά 0,25%
Επόμενο άρθροΑσαφή τα κίνητρα του δράστη που σκότωσε δύο άτομα στο εργοστάσιο της Mercedes