Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΒΕΛΗ: “ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ”: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ μας για την ΕΡΓΑΣΙΑ – ΜΙΑ...

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΒΕΛΗ: “ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ”: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ μας για την ΕΡΓΑΣΙΑ – ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για μια πιό ΠΡΑΣΙΝΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ και ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

118
0
Η εισαγωγή μιας τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας η ή μείωση της εργάσιμης εβδομάδας σε 32 ώρες με πλήρη μισθό συνεπάγεται τον μετασχηματισμό του σχεδιασμού της οικονομίας, η οποία θα μπορέσει να συμβάλλει στην ευημερία των εργαζομένων, στην ποιότητα των θέσεων εργασίας,

σε μια μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου, και να διασφαλίσει λιγότερη πίεση στους φυσικούς πόρους.
Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τα συνδικάτα για την υποστήριξη της μείωσης του ωραρίου εργασίας χωρίς συμβιβασμούς σε άλλα δικαιώματα στο χώρο εργασίας.
Επομένως, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ απαιτεί στην Ελλάδα, όπως παράλληλα το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση:
●να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για τη συνεκτική μείωση των ωρών εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης διερεύνησης των δυνατοτήτων εφαρμογής σε χώρες που δεν το έχουν ακόμη πράξει και να θέσει σε εφαρμογή την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας ή την καθιέρωση εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας έως 32 ώρες. Τέτοιες πολιτικές πρέπει να διασφαλίζουν την ίδια αμοιβή, τα ίδια κοινωνικά δικαιώματα καθώς και την ετήσια άδεια, επιτρέποντας παράλληλα πρόσθετες προσλήψεις. Αυτές οι πολιτικές πρέπει να αναπτυχθούν σε στενή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.
●να επιβάλει την εφαρμογή της οδηγίας για τους ελάχιστους μισθούς της ΕΕ διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, με πλήρη σεβασμό στα εθνικά μοντέλα της αγοράς εργασίας.
●να διερευνήσει τις δυνατότητες συμφωνίας σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της μείωσης της εβδομάδας εργασίας στο μέλλον σε τέσσερις ημέρες ή στην μείωση της εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 32, χωρίς μείωση του μισθού, όπου αυτό είναι εφικτό.
●να προσφέρει υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για την μείωση του ωραρίου εργασίας τους, καθώς και να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση στην οργανωτική καινοτομία και να συνδράμει τη δημιουργία θέσεων εργασίας,
●να ενισχύει τους κοινωνικούς εταίρους, όπως τα συνδικάτα στα κράτη μέλη και άλλα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
●να διασφαλίσει ότι τα τρέχοντα πρότυπα χρόνου εργασίας τηρούνται και εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη μέλη.
Επιπλέον, το Πράσινο Κίνημα στην Ελλάδα, όπως και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα καλεί συνδικάτα, εργοδότες, κράτη μέλη, καθώς και κατά περίπτωση, περιφερειακές διακυβερνήσεις :
●να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό διάλογο για την εφαρμογή μιας κοινής στρατηγικής για τη μείωση των ωρών εργασίας. Τα συγκεκριμένα προγράμματα πρέπει να εκτελούνται με συντονισμένο τρόπο και σε διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.
●να αντιμετωπίσουν όλες τις κατάλληλες εργατικές μεταρρυθμίσεις με την ανάλογη προσαρμογή του συνταξιοδοτικού συστήματος και των συνεισφορών με οικολογική και κοινωνική αντίληψη και όχι μέσα από πολιτικές λιτότητας.
●Να λάβουν μέτρα για να μειωθεί ο υπερβολικός χρόνος εργασίας των υπερβολικά απασχολημένων εργαζομένων, όπως στην υγεία και στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένου του μέτρου της πρόσληψης πρόσθετου προσωπικού.
 Μόνιμη μείωση των ωρών εργασίας και στον δημόσιο τομέα.
Ιωάννα Καρβέλη υποψήφια Βουλευτής Ν. Μαγνησιας
Προηγούμενο άρθροΑπόπειρα επίθεσης από ουκρανικά drones στο Κρεμλίνο
Επόμενο άρθροΑστρονόμοι βρίσκουν απομεινάρια των πρώτων άστρων