Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΒΕΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ από...

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΒΕΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ – Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ από 10+1 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

209
0

Το Πράσινο Κίνημα, έχει εκπονήσει το συνολικό Εναλλακτικό Σχέδιο Πράσινης Διακυβέρνησης και τα 100 Σημεία Προγραμματικής Σύγκλισης.

Για εμάς η Οικολογία περνά μέσα από τις Πράσινες Πολιτικές που είναι οι εξής:

Στα Κοινά Αγαθά: Θωρακίζουμε το νερό, την Υγεία, το δικαίωμα στη στέγη,

την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα υπόλοιπα κοινά αγαθά, που πρέπει να είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Στην Υγεία: Ενισχύουμε τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, δίνοντας το 7% του ΑΕΠ. Θεσπίζουμε το Εθνικό Πρόγραμμα Φυσικής Αποκατάστασης και τις Μονάδες Ανακουφιστικής φροντίδας.

Στην Οικονομία: Αλλάζουμε το φορολογικό σύστημα, με βάση την κυκλική οικονομία, ενισχύουμε την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και το «πράσινο επιχειρείν». Στηρίζουμε την «μπλε οικονομία» και εφαρμόζουμε τις «πράσινες» προτάσεις μας για την εξάλειψη της ακρίβειας. Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αναδεικνύουμε τις νέες «πράσινες» αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Στην Αγροτική Παραγωγή: Ενισχύουμε τη βιολογική καλλιέργεια, τα ελληνικά προϊόντα, τον αγροτικό ψηφιακό μετασχηματισμό, το πρόγραμμα αγροτικού logistic που έχουμε και την ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Στο Περιβάλλον: Ενισχύουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στους επιθεωρητές περιβάλλοντος και εφαρμόζουμε τα 20 σημεία που έχουμε στο πρόγραμμά μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, στην κοστολογημένη, τεχνοκρατικά δομημένη πρόταση μας για την Ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Στην Πολιτική Προστασία: Θεσπίζουμε ένα νέο μοντέλο με βάση την πρόληψη και με μοντελοποιημένες διαδικασίες αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην Παιδεία: Επανασχεδιάζουμε το σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με βάση την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τα νέα δεδομένα των αγορών. Ενισχύουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα «πράσινα σχολεία».

Στην Βιώσιμη Κινητικότητα: Στηρίζουμε ένα νέο μοντέλο με έμφαση στο σιδηρόδρομο, στα σταθερά μέσα τροχιάς, τους ποδηλατόδρομους και την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Στον Τουρισμό: Επανασχεδιάζουμε την τουριστική πολιτική, εντάσσοντας, τον θρησκευτικό, ενναλακτικό, περιπατητικό, αθλητικό, αλιευτικό, ιατρικό τουρισμό. Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν μας , 12 μήνες τον χρόνο.

Στην Εμβάθυνση της Δημοκρατίας: Στηρίζουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων και των ζώων, αλλάζουμε τον τρόπο ελέγχου της δημόσιας τηλεόρασης και των δημοκοπικών εταιριών. Επίσης, προχωράμε στον ουσιαστικό διαχωρισμό εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

και επιπλέον…

10 +1 . Στο Δημογραφικό: Θεσμοθετούμε χαμηλότοκο δάνειο 30.000 ευρώ για κάθε νέο ζευγάρι που παντρεύεται. Μόλις κάνουν το δεύτερο παιδί, το δάνειο διαγράφεται. Αν κάνουν και
τρίτο παιδί, το ζευγάρι λαμβάνει επιδότηση 15.000 ευρώ. Κάθε γυναίκα, που θα κάνει τέσσερα παιδιά, φοροαπαλλάσεται για πάντα

Για να δεις αναλυτικά, τις κοστολογημένες και τεχνοκρατικά δομημένες προτάσεις μας μπες στο www.prasinokinima.gr

Προηγούμενο άρθρο«Είμαι χαρούμενος, στόχος μου η πρόκριση στους Ολυμπιακούς»
Επόμενο άρθροΑπόκοσμες εικόνες μετά τον ξαφνικό θάνατο των «βρώμικων γιγάντων της ενέργειας»