Αρχική Κεντρική Ελλάδα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ: ΕΝΑ από τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ οι ΕΜΠΟΡΟΙ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ: ΕΝΑ από τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ που ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ οι ΕΜΠΟΡΟΙ και οι ΜΙΚΡΕΣ και ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ η ΜΕΙΩΣΗ του ΦΠΑ στο 15%

79
0

Ο πληθωρισμός καλπάζει, η αγοραστική δύναμη έχει εξανεμιστεί και η αγορά και η τοπική οικονομία αργοπεθάνουν.

Σε αυτό το τόσο δυσμενές τοπίο κάθε τοπική μικρομεσαία επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει και το βραχνά του υπέρογκου ΦΠΑ που είναι στο 24%.

Πολύ πιο ισχυρές οικονομίες, από την ελληνική, με μεγαλύτερους μισθούς όπως η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και η Κύπρος έχουν ΦΠΑ 19%.

Ο ελληνικός ΦΠΑ είναι από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ευρώπη, ενώ η ελληνική οικονομία και οι ντόπιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες μετά από μια 15ετία λιτότητας και μνημονίων.

Δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αφού ο τόσο υψηλός ΦΠΑ σε συνδυασμό με τα χαμηλά εισοδήματα οδηγεί σε μείωση της κατανάλωσης κι άρα σε μικρότερα ποσά που εισπράττει το κράτος.

Ο μόνος πραγματικός λόγος που η Τρόικα έχει επιβάλλει στη χώρα μας να έχει 24% ΦΠΑ είναι εκδικητικός.

Το ερώτημα είναι γιατί οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν έχουν μειώσει τον ΦΠΑ, αφού μάλιστα διατυμπανίζουν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια.

Αυτό που συμβαίνει τόσο με τον υψηλότατο ΦΠΑ όσο και με την φοροεπιδρομή που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι κάθε δημιουργική επιχειρηματικότητα να οδηγείται στην καταστροφή.

Είναι περισσότερο από αναγκαίο λοιπόν ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να διεκδικήσουν μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 15%.

Μόνο έτσι θα υπάρχει αύξηση της κίνησης στα καταστήματα, αύξηση των πωλήσεων και ενίσχυση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να διεκδικήσουμε να υπάρχει ουσιαστική μείωση στη φορολογία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Διαφορετικά το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο, λουκέτα, καταστροφή της δημιουργικής επιχειρηματικότητας και ανεργία.

Τα παραπάνω μέτρα δεν είναι ανέφικτα, αφού σε άλλες χώρε της Ευρώπης ήδη ισχύουν.

Το θέμα είναι αν εμείς που είμαστε οι πληττόμενοι θα πιστέψουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ώστε να απαιτήσουμε την εφαρμογή τους.

Αναμφίβολα η περίοδος των εκλογών είναι μια πολύ καλή περίοδος για να διεκδικήσει ο κλάδος ένα τόσο σωστό και δίκαιο αίτημα που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Κανελλής Δημήτρης
Έμπορος, μέλος του ΕΣΒ

Προηγούμενο άρθροΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!! ΟΛΟ το ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΕΜΕΙ τον ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ! ΔΕΙΤΕ τι ΛΕΝΕ τα “ΠΕΤΣΩΜΕΝΑ” ΜΕΣΑ για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ “ΕΛΛΗΝΕΣ” και τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Επόμενο άρθροΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ…