Αρχική Περίεργα FACE CONTROL και στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

FACE CONTROL και στο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

68
0

Η Continental παρουσίασε ένα εξελιγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου.

Με τα καινούρια συστήματα ενεργοποίησης του αυτοκινήτου χωρίς την χρήση κλειδιού σταδιακά ξεχνάμε τα μπρελόκ και τα φυσικά κλειδιά.

Τα συστήματα Keyless λειτουργούν πλέον με πολύ εξελιγμένο τρόπο και μπορείς εύκολα

και γρήγορα να κλειδώσεις/ξεκλειδώσεις το αυτοκίνητο, να το θέσεις σε λειτουργία, ακόμα και να το ενεργοποιήσεις από απόσταση.

Η Continental φαίνεται ότι πάει ένα βήμα παρακάτω τη συγκεκριμένη τεχνολογία φέρνοντας στο προσκήνιο την αναγνώριση προσώπου.

Η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο ονομάζει Driver Identification Display και εξελίχθηκε από κοινού με την Trinamix που ειδικεύεται στην οφθαλμολογία και τις βιομετρήσεις.

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από κάμερες και οθόνες οι οποίες συνεργάζονται με τη μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Μόλις κάποιος καθίσει στη θέση του οδηγού το σύστημα αυτόματα «σκανάρει» το πρόσωπο προκειμένου να διαπιστώσει αν ταιριάζει στα αποθηκευμένα προφίλ.

Το σημαντικό σε αυτήν την τεχνολογία είναι ότι προστίθεται ακόμα ένα στοιχείο το οποίο είναι η ανάλυση του δέρματος του οδηγού.

Η Trinamix δημιούργησε ένα ειδικό λογισμικό το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίσει το δέρμα και να καταλάβει αν ταιριάζει στα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου.

Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο ασφάλειας αυξάνεται πολύ και αποφεύγεται η χρήση τρισδιάστατων μασκών που είχαν ανακαλύψει οι επίδοξοι κλέφτες.

Το νέο αυτό σύστημα αναμένεται να περάσει σε υπερπολυτελή μοντέλα κάπου το 2025 και ήδη υπάρχουν κατασκευαστές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τεχνολογία.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ; – ΓΙΑΤΙ οι ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ;
Επόμενο άρθροΠΩΣ ΠΗΡΑΝ το ΟΝΟΜΑ τους ΔΕΚΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ;