Αρχική Ελλάδα ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τα ΠΑΝΤΑ. ΑΦΗΣΑΝ τον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ στην ΤΥΧΗ του...

ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τα ΠΑΝΤΑ. ΑΦΗΣΑΝ τον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ στην ΤΥΧΗ του ΧΑΡΙΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ! ΚΑΙ η ΓΚΑΓΚΑ για ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: ΔΕΝ θα ΔΟΘΟΥΝ οι ΣΟΡΟΙ στους ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, στις ΜΑΝΑΔΕΣ και στους ΓΟΝΕΙΣ

86
0

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών καθώς σχεδόν δύο ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έκοψε το νήμα της ζωής σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, συνεχίζουν να μην έχουν καμία ενημέρωση για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων

που βρίσκονταν μέσα στην μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Ενδεικτική της αγανάκτησης που επικρατεί είναι η δήλωση ενός νέου ανθρώπου ο οποίος μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έστρεψε τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως είναι «εξαφανισμένη» ενώ έκανε λόγο για «50 εισιτήρια θανάτου».

Όπως κατήγγειλε, δεν μπορεί να μάθει ούτε σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν οι δικοί του άνθρωποι, ενώ μιλάει με την εταιρία και δεν παίρνει καμία απάντηση.

«Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό;

Είχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχθώ μόνος μου.

Μπορεί αύριο κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά εν έτη 2023 τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν;» τόνισε.

Ψάχνουν τους ανθρώπους τους

Πρόκειται για μία διαδικασία πολύ σκληρή και επώδυνη,

Στο νοσοκομείο βρίσκονται τέσσερις ιατροδικαστές ενώ παρών είναι και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Παράλληλα, τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και πάνω από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο Λάρισας.

Συγγενείς περιμένουν να ακούσουν αν ο δικός τους άνθρωπος βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και στο τέλος της ανάγνωσης της λίστας κλαίνε είτε από χαρά που «τουλάχιστον ζει», είτε από απόγνωση.

 Η αγωνία, η απόγνωση, η άρνηση της αποδοχής της σκληρής πραγματικότητας.

Διαβάζουν ονόματα των τραυματιών και όποιος δεν ακούει το όνομα που αγωνιά να ακούσει, μένει για την επόμενη τραγική φάση.

 Συγκεντρωμένοι σε ένα μικρό αμφιθέατρο συγκλονισμένοι και καταρρακωμένοι συγγενείς θυμάτων περιμένουν την χειρότερη στιγμή που θα αντικρύσουν νεκρούς τους δικούς τους ανθρώπους.
«Το τρενάκι του τρόμου»

Πατέρας του οποίου ο 26χρονος γιος αγνοείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη και την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων βρίσκεται σε απόγνωση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Το τρενάκι του τρόμου, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας»

«Αγνοείται ο άνθρωπός μου μαζί με τον φίλο του. Είχαν πάει να δουν τις κοπέλες τους. Να το χαίρονται το τρενάκι του τρόμου.

Οι αστυνομικοί μάς ρωτούν τι ρούχα φορούσαν, αν είχαν τατουάζ ή φορούσαν σκουλαρίκια για να γίνει η αναγνώριση. Δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε πού είναι οι άνθρωποί μας.

Να πληρώσουν όλοι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό το ελληνικό χάλι. 2023 και τρακάρουν τρένα και μάλιστα σε διπλή γραμμή».

Την ώρα που αγωνιούν οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων, ακούστε τι βγήκε και είπε η Γκάγκα!

Γκάγκα για Τέμπη: Απόφαση να μην δουν οι συγγενείς τους ανθρώπους που δεν ζουν πια

Ανέφερε πως η ταυτοποίηση των σορών της τραγωδίας στα Τέμπη, είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας.

Για τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε η Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέφερε ότι η ταυτοποίηση γίνεται μέσω dna προκειμένου να είναι λιγότερο ψυχοφθόρα για τους συγγενείς η αναγνώριση.

«Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι πολύωρη και γίνεται σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό της Αστυνομίας. Είναι τραυματικό για τους συγγενείς, ήμασταν χθες όλη μέρα μαζί τους.

Περιμένουμε σήμερα τα αποτελέσματα για την ταυτοποίηση.

Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς, να μην έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια και να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», δήλωσε μιλώντας η ίδια.

Οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν ότι «ποτέ ξανά». Όμως ουδείς απολογείται για αυτά που συμβαίνουν.

Τόσο, που γεννώνται υποψίες, ότι η διαπλοκή και σε αυτόν τομέα, στις σιδηροδρομικές μεταφορές, έχει εμφιλοχωρήσει.

Οδικές μεταφορές, αεροπορικές μεταφορές, κοινοπραξίες συγκοινωνιών αναπτύσσονται, και ερήμην του σιδηροδρόμου αυξάνουν την κίνησή τους.

Τα οδικά δίκτυα συνεχίζουν να εισπράττουν παχυλά διόδια. Είναι τυχαίο που οι σιδηροδρομικές μεταφορές παραμένουν στο περιθώριο;

Που δεν αναπτύσσονται, ώστε να αναδειχθούν σε ισότιμο εταίρο όσον αφορά στις εσωτερικές μεταφορές; Επιβατικές και εμπορευματικές.

Τυχαίο, που αναλαμβάνει υπουργός Μεταφορών ο έχων οικογενειακό ασυμβίβαστο, ο κ. Γεραπετρίτης;

Πως μπορεί μια ελληνική Κυβέρνηση να επαίρεται ότι η χώρα μας ηγείται της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, και τα τραίνα μας να παραμένουν σε πρωτόγονη κατάσταση;

Με δίκτυα ασυντήρητα και χωρίς την πρέπουσα σηματοδότηση;

Να θυμίσουμε, ότι την ίδια στιγμή στην Ευρώπη ο σιδηρόδρομος έχει καταστεί το κύριο μέσον συνδέσεως του Λονδίνου με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες;

Ότι έχει υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό και τις οδικές και τις αεροπορικές συγκοινωνίες μεταξύ των τριών αυτών μητροπόλεων;

Εύλογο είναι το ερώτημα, ποιοι υπονομεύουν ανάλογες εξελίξεις και στην Ελλάδα.

Υπάρχουν διαπλοκές που δεν θέλουν να μειώσουν το μεταφορικό έργο στους άλλους παρόχους μεταφορικού έργου.

Μπορεί τούτο να συμβαίνει σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου; Μπορεί, χάριν σκοπιμοτήτων και ενδεχομένων κερδών, να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;

Πως θα απολογηθούν οι υπεύθυνοι για την τραγωδία; Οι οποίοι ήδη αναζητούν δικαιολογίες αντί να έχουν συντριβεί από τύψεις συνείδησης υπό το βάρος των ευθυνών τους;!

Οι Έλληνες απαιτούν εξηγήσεις, όχι δικαιολογίες. Ανάληψη ευθυνών και όχι συγκαλύψεις.

Ουσιαστική διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας, και το κυριότερο νέες πολιτικές, προκειμένου να προληφθούν τέτοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Στους σιδηροδρόμους και σε οποιονδήποτε τομέα της δημοσίας ζωής. Νέες πολιτικές και όχι ανούσιες «δεσμεύσεις» και «διαβεβαιώσεις».

Από κενούς λόγους έχουν χορτάσει οι πολίτες! Σοβαρότης και έργα απαιτούνται!

Και ίσως οι πλέον κατάλληλοι για να τα αναλάβουν είναι αυτοί που έχουν την ευθιξία και το θάρρος να υποβάλουν παραιτήσεις.

Προηγούμενο άρθροΒΑΖΟΥΜΕ…
Επόμενο άρθροΣΚΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΕΣ οι ΜΑΜΑΔΕΣ.» ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ – ΕΣΒΗΣΑΝ οι ΕΛΠΙΔΕΣ για την 23ΧΡΟΝΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ.ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ η ΣΟΡΟΣ της. Η ΑΘΗΝΑ από την ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ στα ΘΥΜΑΤΑ της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ (ΕΙΚΟΝΕΣ)