Αρχική Κόσμος Η ΤΕΧΝΗ του FREESTYLE ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΣΡΕΠΦΕΡ, ΜΝΙΧ και ΛΙΟΥΙΣ θα...

Η ΤΕΧΝΗ του FREESTYLE ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: ΣΡΕΠΦΕΡ, ΜΝΙΧ και ΛΙΟΥΙΣ θα σε ΑΦΗΣΟΥΝ με το ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

74
0
Αυτές είναι οι τρεις κορυφαίες αθλήτριες στο κόσμο που διαπρέπουν στην τέχνη του freestyle διασκεδάζοντας το κοινό

Η λίστα των κορυφαίων παικτριών ποδοσφαίρου στο freestyle βασίζεται στις νικήτριες του τουρνουά Red Bull Street Style του 2022.

Είναι το πιο διάσημο απ’ όλα τα τουρνουά ελεύθερου ποδοσφαίρου, διεξάγεται από το 2009 κι είναι σε συνεργασία με την World Freestyle Football Association (WFFA).

Κέιτλιν Σρέπφερ – ΗΠΑ

Η Κέιτλιν Σρέπφερ από την Καλιφόρνια κέρδισε το γυναικείο πρωτάθλημα Red Bull Street Style 2022 στην Πούλα της Κροατίας, αποκλείοντας την ταλαντούχα Μιγιόσι Μιχάρου της Ιαπωνίας.

«Πρώτα έμαθα μερικά κόλπα από τυχαίους συμπαίκτες μου, μετά είδα μερικούς από τους ντόπιους freestylers του Λος Άντζελες σε ένα συνέδριο ποδοσφαίρου τον Φεβρουάριο του 2012.

Εκεί είδα για πρώτη φορά το ελεύθερο. Ήταν απολύτως συναρπαστικό», ανέφερε η Σρέπφερ.

Η σημερινή παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου ελεύθερου στυλ προπονείται από τρεις έως έξι ώρες την ημέρα, κάθε μέρα.

Αγκούσκα Μνιχ – Πολωνία

Η τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2018, 2019, 2021, 2022) θεωρείται μια από τις πιο γνωστές γυναίκες στο ελεύθερο ποδόσφαιρο.

Η Πολωνή σταρ του freestyle είπε: «Εμπνέομαι από τα πάντα γύρω μου και μου αρέσει να πηγαίνω σε διαφορετικές τοποθεσίες για να πειραματιστώ με νέα στυλ και δημιουργίες.

Αν πιστεύεις πραγματικά σε κάτι μπορείς να το κάνεις. Το freestyle είναι όμορφο γιατί δημιουργείς το στυλ που έχεις κερδίσει, γι’ αυτό να είσαι μοναδικός και να είσαι ο εαυτός σου».

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Πολωνία, η Αγκούσκα ονειρεύεται να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν το άθλημα γίνει ποτέ Ολυμπιακός κλάδος.

«Είναι όνειρό μου το ελεύθερο να γίνει Ολυμπιακό άθλημα. Εάν γινόταν, θα ευαισθητοποιούσε για όλες τις προσπάθειες και τις απαιτήσεις δεξιοτήτων που χρειαζόμαστε για να είμαστε κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, όπως και πολλά άλλα αθλήματα στο υψηλότερο επίπεδο».

Λία Λιούις – Ηνωμένο Βασίλειο

Η δημοφιλής freestyler αν και αποφοίτησε με πτυχίο χορού μπαλέτου στο Λονδίνο, αποφάσισε εντέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και το ελεύθερο.

Το χορευτικό της υπόβαθρο τη βοήθησε να δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων, ένα στυλ εμπνευσμένο από τη γυμναστική, που την έκανε να κερδίσει τον πρώτο της τίτλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή μετά από 3 χρόνια προπόνησης.

«Νομίζω ότι το να αποκτήσω μια καλή ευελιξία μέσω του χορού σίγουρα με βοηθάει σε ορισμένα κόλπα, ειδικά στα ακροβατικά», είπε η Λιούις σε μια συνέντευξη.

Προηγούμενο άρθρο«ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και ΟΦΕΙΛΩ να ΣAΣ ΣΕΒΟΜΑΙ». Η ΚΙΝΗΣΗ του “MR SAVOIR VIVRE” ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝΑΣΗ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Επόμενο άρθροME ΠΑΣΟΚ…