Αρχική Κόσμος TOYΡΚΟΙ στα SOCIAL MEDIA: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΥΧΤΑ, για να μας...

TOYΡΚΟΙ στα SOCIAL MEDIA: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΥΧΤΑ, για να μας ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

131
0

Συνεχίζονται τα θετικά σχόλια για τη συμβολή της ΕΜΑΚ στις προσπάθειες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές

Συνεχίζονται οι θετικές αναφορές για την Ελλάδα στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, λόγω της βοήθειας που προσφέρει η χώρα μας στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της Δευτέρας.

Πολλοί Τούρκοι χρήστες μάλιστα, επικρίνουν ευθέως τον πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, για τα όσα εμπρηστικά δήλωνε δημόσια κατά της Ελλάδας, σχολιάζοντας πως: «Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν».

Viral έχει γίνει και μια εικόνα που δείχνει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί, με το νόημα της εικόνας να αντικατοπτρίζει πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

«Η Ελλάδα που απειλούσαμε πως: «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς στον δικτάτορα και τους συντρόφους του. Αυτή η εικόνα γίνεται μία από τις εμβληματικότερες του σεισμού».

«Ιδρύματα στην Ελλάδα συγκεντρώνουν βοήθεια για την Τουρκία. Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια. Στην Αγγλία τα σχολεία συγκεντρώνουν δωρεές για την Τουρκία. Αυτοί είναι οι εχθροί μας; Γιατί στρέφετε το έθνος εναντίον των ανθρώπων αυτών εδώ και χρόνια;»

 

«Αδελφοσύνη Τουρκίας και Ελλάδας. Ο Τούρκος λαός δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό»

 

«Αγκαλιάζονται για τη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη. Φωτογραφία από την ελληνική ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ»

«Ένα ελληνικό αεροπλάνο πρόκειται να προσγειωθεί, ενώ ένα άλλο αεροπλάνο είναι καθ’ οδόν για να φέρει βοήθεια. Ειλικρινά έχω εκπλαγεί που η Ελλάδα βοηθάει τόσο»

Προηγούμενο άρθροΤουλάχιστον 16 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις στο Περού
Επόμενο άρθροΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και ΠΟΙΑ θα ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ