Αρχική Κεντρική Ελλάδα O ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ στους ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ του ΑΠΘ: “NAI MEN AΛΛΑ…...

O ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΪΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ στους ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ του ΑΠΘ: “NAI MEN AΛΛΑ… ΟΙ ΟΣΜΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΝΟΣΩΝ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ”

99
0

Το γεγονός ότι οι συνεχόμενοι ερεθισμοί στις οσμές προκαλούν συμπτώματα νόσων είναι τοξικές και δημιουργούν προβλήματα υγείας, τονίζει σε ανάρτησή του ο συμπολίτης γιατρός παθολόγος Μιχάλης Μεϊκόπουλος, σε απάντηση όσων ανακοινώθηκαν με την ολοκλήρωση

του προγράμματος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο γιατρός αναφέρει ότι απεφάνθη η Επιτροπή καθηγητών του ΑΠΘ για τις οσμές που υπάρχουν στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Σύμφωνα με τη καθηγήτρια του ΑΠΘ οι πτητικές ενώσεις δεν συγκαταλέγονται σε τοξικές ή καρκινογόνες ενώσεις.

Έχουν επιδράσεις όμως στο ανώτερο αναπνευστικό με ερεθισμό στα μάτια, μύτη, λαιμό, στο πεπτικό με εμέτους, στο νευρολογικό με αϋπνίες.

«Δεν υπάρχει αντίφαση, με όλο το σεβασμό στους καθηγητές, ότι από τη μια μεριά οι οσμές προκαλούν συμπτώματα νόσων, ερεθίζοντας το ανώτερο αναπνευστικό, μάτια, μύτη, λαιμό, πεπτικό, εμέτους, νευρολογικό, αϋπνίες και από την άλλη δεν είναι τοξικές, οι οσμές ακόμη και αν προκαλούν οξέα προβλήματα υγείας, όπως λέει γιατί παραμένουν λίγο στον αέρα, σίγουρα κάποιο οξύ πρόβλημα με τους συνεχόμενους ερεθισμούς από την ύπαρξη των οσμών μπορεί να προκαλέσει χρονιότητα ή νοσήματα του ανοσοποιητικού ή συστηματικά με περαιτέρω νοσηρές προεκτάσεις:

Οι οσμές αφού προκαλούν συμπτώματα νόσων είναι τοξικές και δημιουργούν προβλήματα υγείας

Τα συμπτώματα στα διάφορα συστήματα προκαλούνται από μικρόβια, ιούς φάρμακα τοξικά περιβαλοντικά αίτια κα

Αφού δε θα πάθουμε καρκίνο ας βγαίνουμε έξω, να υπάρχουν οσμές και θα έχουμε μόνο προβλήματα από αναπνευστικό, πεπτικό ή νευρολογικά», αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος.

O Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πρέπει να πρωταγωνιστήσει μαζί με τους άλλους φορείς στην θετική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος με έλεγχο των ρύπων από όπου και αν προέρχονται.

Η Περιφέρεια να στέκεται δίπλα στη κοινωνία και να απαντήσει αν υπάρχει πρόβλημα υγείας προκαλώντας ερεθισμούς – τοξικότητα σε διάφορα συστήματα ή όχι και να συνεχίσει τον έλεγχο για την ακριβή προέλευση των οσμών, τονίζεται στην ανάρτηση.

Προηγούμενο άρθροAΓΡΙΝΙΟ: ΑΗΔΙΑ με τους ΝΤΑΗΔΕΣ!! ΕΔΕΙΡΕ τον ΦΥΛΑΚΑ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ του ΖΗΤΗΣΕ να ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙ σε ΘΕΣΗ ΑμεΑ
Επόμενο άρθροΗ Eurovision, η αγάπη για τη γυναίκα του και το πρόβλημα υγείας που του άλλαξε τη ζωή