Αρχική Ελλάδα Υπουργός του Ζελένσκι με ένα εκατ. δολάρια σε μετρητά στον καναπέ

Υπουργός του Ζελένσκι με ένα εκατ. δολάρια σε μετρητά στον καναπέ

54
0



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 00:41

Εν μέσω σκανδάλων διαφθοράς στην Ουκρανία, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο με χρήματα ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων που έκρυβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της χώρας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας αποκάλυψαν εικόνες από την έρευνα που έγινε στον πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Ολεξάντρ Μίρονιουκ που κατηγορείται για διαφθορά ιδίως στην προμήθεια τροφίμων για τον στρατό.

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Nexta φαίνεται πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είχε κρυμμένα σε καναπέ σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια σε μετρητά.

Το βίντεο φέρεται ότι είχε τραβηχθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας τον περασμένο Αύγουστο, στον καναπέ του πρώην αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, κατηγορούμενου στην έρευνα για τις προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Μίρονιουκ φέρεται ότι προσκόμισε στο δικαστήριο ένα «έγγραφο» που έλεγε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στον καναπέ δεν ήταν δικά του, αλλά φέρεται να του τα δάνεισε μια 86χρονη κάτοικος του Χάρκοβο.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το δικαστήριο επέστρεψε τα κατασχεθέντα μετρητά του ενός εκατομμυρίου στον Μίρονιουκ.

 

 

Οι αρχές στην Ουκρανία ξεκίνησαν την Τετάρτη ένα κύμα ερευνών στο στόχαστρο των οποίων είναι διοικήσεις, αξιωματούχοι και προσωπικότητες, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της πολεμικής προσπάθειας και της δυτικής βοήθειας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023, 00:41





Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψε στις νίκες η Ρεάλ και στο -5 από την Μπαρτσελόνα
Επόμενο άρθροΨηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων