Αρχική Οικονομία Τα Νέα της Πιάτσας#365

Τα Νέα της Πιάτσας#365

39
0



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, 20:30

Απογειώθηκε η αγορά του αυτοκινήτου τον πρώτο μήνα του 2023. Τα καινούργια Ι.Χ ξεπέρασαν το 90% ενώ τα φορτηγά (ελαφρά και βαρέα) ξεπέρασαν το 100%. Οι εισαγωγικές εταιρίες περίμεναν ότι θα έχουν αύξηση στις ταξινομήσεις του Ιανουαρίου αλλά δεν υπολόγιζαν ότι θα έφταναν αυτά τα τόσο υψηλά νούμερα. Σ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι παραδόσεις από παραγγελίες που είχαν γίνει το 2022 αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί λόγω του προβλήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας με τους ημιαγωγούς.

Σχετικό θέμα με τις ταξινομήσεις για τον Ιανουάριο και την πρωτιά της Opel: 

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων το μήνα Ιανουάριο έχουν ως εξής:

Οι ταξινομήσεις στα καινούργια ΙΧ έφτασαν τις 10.536 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 που ήταν 5.522.

Η κατηγορία B-Total κέρδισε για ακόμη μια φορά τη μερίδα του λέοντος με 63% ενώ στη 2η θέση κατέλαβε με 38.3 % η B Segment. Me 24.7% στην 3η θέση κατέλαβε η κατηγορία με τα B-SUV.

Η αγορά σίγουρα έχει κάνει στροφή προς τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης (47.2%) . Ωστόσο πολύ καλά πηγαίνουν και οι προτιμήσεις των αγοραστών με τα υβριδικά αυτοκίνητα (23.9%).



Άνοδο 12,3% στις παραγγελίες του 2022 είχε η Volvo Car Hellas. Οι ταξινομήσεις της εταιρίας στην ελληνική αγορά αυξήθηκαν κατά 12,3% σε σχέση με το 2021. Τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα Recharge. Το μερίδιο των Volvo Recharge στο σύνολο των πωλήσεων έφθασε στο 51,5%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο της σειράς Recharge παγκοσμίως για το 2022. Στην ελληνική αγορά το 73% στο σύνολο των παραγγελιών ανήκουν στο Recharge. Η διείσδυση των ηλεκτροκίνητων Volvo στην ελληνική αγορά υπογραμμίζεται εμφατικά και από τη διεύρυνση της γκάμας των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας. Μετά το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, η γκάμα ενισχύθηκε στις αρχές του 2022 με την εισαγωγή του C40 Recharge, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί το Volvo EX90, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό, κορυφαίο SUV της εταιρείας.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά XC40 Recharge και C40 Recharge έφεραν τη Volvo στην πρώτη θέση στα premium SUV της κατηγορίας C με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με ποσοστό 42,9% επί του συνόλου.



Στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας ξεκινά την κανονική παραγωγή του Jeep Avenger, που είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό  μοντέλο στην ιστορία της θρυλικής Αμερικανικής μάρκας .Το Jeep Avenger που πρόσφατα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023, αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα. Και με αυτό το μοντέλο ουσιαστικά η αμερικάνικη φίρμα ξεκινά την νέα πορεία εξηλεκτρισμού της.

Η παραγωγή του Avenger στο Tychy, σηματοδοτεί την έναρξη διάθεσης από την Jeep μιας γκάμας προϊόντων ιδανικών για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και την επιτάχυνση της πορείας ώστε η μάρκα να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στα SUV μηδενικών ρύπων. 

Το Jeep Avenger είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες και στην ελληνική αγορά, με τιμές που ξεκινούν από 27.500 ευρώ (αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης, Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’).  Το όφελος του κρατικού προγράμματος επιδότησης είναι 8.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου υπάρχουν άλλα 1000 ευρώ επιδότηση.

Την εβδομάδα μόδας που έγινε στο Παρίσι οι επίσημοι προσκεκλημένοι της “Fédération de la Haute Couture et de la Mode” μετακινήθηκαν με τα πολυτελέστατα γαλλικά αυτοκίνητα της DS. Η DS Automobiles κάθε χρόνο βρίσκεται στο πλευρό των κορυφαίων εκδηλώσεων της «Ανδρικής Μόδας» και της  «Haute Couture». Φέτος για την έκθεση Φθινόπωρο- Χειμώνας 2023/2024 διέθεσε έναν στόλο DS 7 E-TENSE για τις μετακινήσεις των επισήμων.

Η κορυφαία έκδοση Vivid Ruby του Ford Puma είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Στην ήδη πλούσια γκάμα του πιο οδηγοκεντρικού SUV της αγοράς Puma, η Ford προσθέτει και την περιορισμένης παραγωγής special έκδοση Vivid Ruby. Πλέον το πολυτάλαντο SUV που καταφέρνει να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, σπορτίφ ατμόσφαιρα και χαμηλή κατανάλωση, αποκτά προβάδισμα και στον τομέα της πολυτέλειας.

Η έκδοση Vivid Ruby του Ford Puma είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από 33.214 ευρώ, ενώ πατώντας εδώ, μπορείτε να προσθέσετε και την προσωπική σας πινελιά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ένα Puma που δεν θα το έχεις κανείς άλλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες από την πλευρά ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ούτε επιβεβαιώθηκαν αλλά ούτε διαψεύστηκαν, η εταιρία της ΚΤΜ φαίνεται ότι αλλάζει χέρια. Ο κ. Σόλωνας Κοντός αποσύρεται λόγω συνταξιοδότησης και η ΚΤΜ φαίνεται ότι εισέρχεται στον Όμιλο Πετρόπουλος. Αν και ρωτήσαμε για να επιβεβαιώσουμε την είδηση, η απάντηση προς τον παρόν ήταν και ΝΑΙ και ΟΧΙ. Ίσως γιατί ακόμη δεν έχει κλείσει η συμφωνία.

Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium αυτοκινήτων που εντάσσεται από το 2023 στη Συμμαχία για τη Διαχείριση Νερού (AWS). Αυτός ο παγκόσμιος συνασπισμός εταιρειών, ΜΚΟ και του δημόσιου τομέα έχει ως κύριο έργο τη διαχείριση του νερού σε όλη την αλυσίδα παραγωγής. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στο εργοστάσιο της Audi στο San José Chiapa στο Μεξικό να διεκδικήσει πιστοποίηση σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Διαχείρισης Νερού, γνωστό και ως Πρότυπο AWS.

H Kosmocar-Volkswagen, Εθνικός Χορηγός και επίσημος προμηθευτής αυτοκινήτων της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), έδωσε ηχηρό παρών σε μια ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις, με την άνοδο της Εθνικής ανδρών στο World Group 1 του Davis Cup ύστερα από επικράτηση με 3-1 στις νίκες επί του Ισημερινού. 

Σε μια ιστορική για τα δεδομένα του σπορ στην Ελλάδα αθλητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό στάδιο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μπροστά σε χιλιάδες φίλους του τένις και της Εθνικής Ομάδας, η Kosmocar-Volkswagen υπερήφανα στήριξε την κορυφαία εκδήλωση για το τένις για την εφετινή χρονιά που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5 Φεβρουαρίου.

Τόσο στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού του ΟΑΚΑ, όσο και δίπλα στο κορτ του γηπέδου, οι φίλοι του τένις είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο Icon Car της Volkswagen, το μοναδικό ID. Buzz, καθώς και τα κορυφαία ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen, ID.3, ID.4 και ID.5.

Ο δικός μας Δημήτρης Διατσίδης ήταν ο παρουσιαστής της εκδήλωσης “Η βραδιά των Πρωταθλητών”, που οργάνωσε η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία Ελλάδος (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.) για να κάνει την ετήσια Απονομή των επάθλων στους Πρωταθλητές των αγώνων μοτοσυκλέτας του 2022. Η εκδήλωση έγινε με την λαμπρότητα που αρμόζει σε τέτοιες Απονομές και τιμήθηκαν μάλιστα και Θρύλοι του παρελθόντος, που για φέτος ήταν οι Κώστα Παπαγεωργίου (Ταχύτητα), Γιάννης Μπαξεβάνης (Μοτοκρός) και Αδάμος Πράσος (Εντούρο).

 



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΣαββατοκύριακο Flat track στους Θρακομακεδόνες στις 18-19/2
Επόμενο άρθρο«Πανάθα μου πήρες το μυαλό»