Αρχική Ελλάδα “ΣΠΑΤΟΥΛΑ” το Κ@ΛΟΓΛΕΙΨΙΜΟ των ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΧΡΙ να ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ τα ΙΔΙΑ! ΤΡΑΓΙΚΑ...

“ΣΠΑΤΟΥΛΑ” το Κ@ΛΟΓΛΕΙΨΙΜΟ των ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΧΡΙ να ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΞΑΝΑ τα ΙΔΙΑ! ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ η ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ στον ΔΕΝΔΙΑ – ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ

41
0

Μέχρι πριν μία εβδομάδα, οι τύποι μας έβριζαν και μας προσέβαλαν καθημερινά.

Τώρα μας αποθεώνουν. Αυτός ο λαός ανέκαθεν είχε κοντή μνήμη, εμείς πάντως όχι. Τα ίδια είχαν γίνει και το 1999 και άλλες φορές στο παρελθόν όπως λίγο πριν την εισβολή στην Κύπρο.

Ο Τούρκος είναι πολύ πονηρός λαός. Αν του εμπιστευτείς τη χειραψία σου, θα βρεθείς χωρίς καρπό.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει αυτές τις ημέρες με τους τούρκους να μας προσκυνούν λες και είμαστε τίποτα αδέλφια, έχει πολύ γέλιο.

Οι πιο γελοίες φιγούρες είναι η ποντικομαμή ο Τσαβούσογλου που μόνο π@πες δεν πήρε στον Δένδια όταν τον είδε μπροστά του.

Από την άλλη όμως, δεν γίνεται να προσπερνάμε την γενική ευφορία που προωθούν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι από εδώ και στο εξής, θα ζήσουμε μονιασμένοι και αγαπημένοι με τους Τούρκους.

Μήπως τελικά, ο σεισμός και ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων ήρθε σε κάποιους ταμάμ για μελλοντικές παραχωρήσεις;

Η προσωπικότητα του δικτάτορα Ερντογάν και η αστεία δική μας διακυβέρνηση επί των εθνικών θεμάτων, μόνο μακρινό δεν είναι αυτό το ενδεχόμενο.

Κατά τα άλλα, η επίσκεψη Δένδια στη σεισμόπληκτη Αντιόχεια, νωρίτερα χθές το πρωί, φαίνεται πώς έβαλε ξανά στις ράγες τη «διπλωματία των σεισμών» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο συμβολισμός του θερμού εναγκαλισμού που είχαν στο αεροδρόμιο στα Άδανα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών ήταν υψηλός πέρα από γελοίος.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πάντως, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης-εξπρές του Έλληνα ομολόγου του, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Ευχαρίστησα τον Νίκο Δένδια, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένας γείτονας που τείνει χείρα βοηθείας, είναι ένας πραγματικός γείτονας».

Νωρίτερα, από την Αντιόχεια, οι δύο υπουργοί είχαν συμφωνήσει ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό, για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

«Η παρουσία του Νίκου Δένδια σήμερα εδώ δείχνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του Ελληνικού Λαού προς τους Τούρκους», ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου.

Ειδική αναφορά έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στην αλληλεγγύη της Ελλάδας που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τον σεισμό.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επικοινώνησαν αμέσως μετά τον σεισμό με τις τουρκικές αρχές για να ευχηθούν περαστικά και να δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.

Αμέσως έστειλαν σωστικά συνεργεία και πολλά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές» είπε, υπενθυμίζοντας και την επίσκεψη του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Σε δικό του «tweet» μετά την επίσκεψη στην Αντιόχεια, που επλήγη ιδιαίτερα από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έγραψε ότι συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του πως «δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές, για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ και ΠΕΙΡΑΤΕΣ…, και ΛΟΙΠΟΝ;
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ…