Αρχική Ελλάδα ΣΕΙΣΜΟΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ της ΕΜΑΚ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην ΕΛΛΑΔΑ – ΣΑΝ...

ΣΕΙΣΜΟΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ της ΕΜΑΚ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ στην ΕΛΛΑΔΑ – ΣΑΝ τον ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ για τις… ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

57
0

Στην Ελλάδα επέστρεψαν τα στελέχη της ΕΜΑΚ που πήγαν για 6 ολόκληρες ημέρες στην Τουρκία ώστε να συνδράμουν στις έρευνες και στη διάσωση εγκλωβισμένων από τα συντρίμμια των κτηρίων που έπεσαν μετά τον καταστροφικό και φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν πολιτικοί και κόσμος για να υποδεχθεί τα ηρωικά στελέχη της ΕΜΑΚ, τα οποία στις 6 ημέρες που βρέθηκαν στην Τουρκία, κατάφεραν να σώσουν 5 ανθρώπους ζωντανούς και να ανασύρουν άλλους 5 χωρίς τις αισθήσεις τους από τα συντρίμμια και να συνδράμουν σημαντικά στις περισσότερες επιχειρήσεις διάσωσης μετά τον σεισμό.

«Είμαστε όλοι υγιείς. Κάναμε αυτό που θα κάναμε στην πατρίδα μας. Πολύ μεγάλη καταστροφή, δεν σταματήσαμε, ήμασταν στο πεδίο 24 ώρες το 24ωρο.

Πάρα πολλοί εγκλωβισμένοι, ειδικά όταν φτάνεις από τις πρώτες ομάδες, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και μεγάλα. Κλειστοί δρόμοι, χωρίς επικοινωνίες, αλλά όλα πήγαν καλά», δήλωσε ένα από τα στελέχη της ΕΜΑΚ εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από αυτό που κάνει το ΕΚΑΒ κάθε μέρα. Το μόνο που άλλαξε ήταν ο βαθμός δυσκολίας», δήλωσε στέλεχος του κλιμακίου του ΕΚΑΒ που μετέβη στην Τουρκία, τον οποίο χειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι.

«Ο συγκεκριμένος σεισμός και το ρήγμα που δημιουργήθηκε, δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο», τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας.

«Πρόκειται για ρήγμα που απέχει 500 χιλιόμετρα, από αυτό που περνάει από την Ελλάδα, οπότε δεν χρειάζεται κάποιος συσχετισμός».

«Ο πληθυσμός που έχει πληγεί ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τα πάντα», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης που πήγε εκεί για να φωτογραφηθεί λες και αυτός μπήκε μέσα στα συντρίμμια και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Προηγούμενο άρθροΣΟΚ στην TΟΥΡΚΙΑ! ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΣΤ DNA και ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ! «ΤΙ; ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ;» (BINTEO)
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ και ΠΕΙΡΑΤΕΣ…, και ΛΟΙΠΟΝ;