Αρχική Ελλάδα ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ USS GEORGE W. BUSH KATAΠΛΕΕΙ στον ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3...

ΤΟ ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ USS GEORGE W. BUSH KATAΠΛΕΕΙ στον ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΙΣΧΥΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ πρός ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

100
0

Ελλάδα – ΗΠΑ βρίσκονται στο απόγειο των σχέσεων τους, με τους δεσμούς των δύο χωρών να εμβαθύνουν όσο πάει και περισσότερο, ειδικά μετά την υπογραφή της ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Το αεροπλανοφόρο USS George W. Bush,

που βρίσκεται στην Μεσόγειο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πρόκειται να ναυλοχήσει στο λιμάνι του Πειραιά, την επόμενη Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS GEORGE H.W. BUSH

Θα είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα δέσει σε λιμάνι της Ελλάδας, σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών.

Η προηγούμενη ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη στο λιμάνι της Σούδας.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο λιμάνι του Πειραιά έχουν έρθει υποστηρικτικά Αμερικανικά πλοία, τα οποία προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποδοχή του αεροπλανοφόρου και της συνοδείας του.

Τα νούμερα που ζαλίζουν με το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS GEORGE H.W. BUSH στη Σούδα

Το Αμερικανικό «θαλάσσιο θηρίο» θα συνοδεύει και Ελληνική φρεγάτα.

Με μήκος 332 μέτρα, εκτόπισμα άνω των 100.000 τόνωνμπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 34 κόμβους, με δυνατότητα να κινείται με αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια συνεχόμενα, χωρίς ανεφοδιασμό, χάρις στους 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει.

Προηγούμενο άρθροMasterChef – Ο Σωτήρης Κοντιζάς βρήκε το πρώτο κόκκαλο της σεζόν – Το τρολάρισμα στο Twitter
Επόμενο άρθροΑπορρίπτουμε διαρρήδην τη ρητορική προκλήσεων