Αρχική Ελλάδα Γιατί μειώνεται η ένταση των οργασμών;

Γιατί μειώνεται η ένταση των οργασμών;

58
0




Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 12:24

Όπως πολλές διαστάσεις του σεξ, έτσι και η ένταση του οργασμού εξαρτάται από το άτομο και την περίσταση. Εδώ αναφέρονται μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι οργασμοί μπορεί να γίνονται λιγότερο έντονοι:

Ηλικία

Τα επίπεδα των ορμονών μειώνονται και στα δυο φύλα με την πάροδο του χρόνου. Τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες μειώνονται σταδιακά, κάτι που μπορεί να μειώσει τόσο την επιθυμία όσο και την ένταση του οργασμού.

Στις γυναίκες η μείωση των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση είναι πιο απότομη. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλειτορίδα καθίσταται λιγότερο ευαίσθητη λόγω αυτής της μείωσης των οιστρογόνων. Καθώς πολλές γυναίκες κορυφώνουν μέσω της κλειτοριδικής διέγερσης, η μικρότερη ευαισθησία του οργάνου μπορεί να ελαττώσει την ένταση των οργασμών.

Επίσης τα οιστρογόνα είναι απαραίτητα για την διατήρηση της ελαστικότητας των ιστών του κόλπου και την λίπανση τους. Όταν τα επίπεδά τους πέφτουν, ο κόλπος μπορεί να γίνει στεγνός και στενός, καθιστώντας την συνουσία δυσχερή.

Ρουτίνα/Πλήξη

Αν ένα ζευγάρι βρίσκεται μαζί για πολλά χρόνια, μπορεί να έχει διαμορφωθεί μια σεξουαλική ρουτίνα που δεν διεγείρει τους συντρόφους όπως παλιότερα. Η αλλαγή μοτίβου μπορεί να βοηθήσει με αυτό. Συστήνεται στα ζευγάρια να επικοινωνούν ανοιχτά ώστε να διασφαλίζεται ότι οι ανάγκες και των δυο ικανοποιούνται.

Επιπλέον οι άνδρες που παρακολουθούν αρκετό πορνό ή/και αυνανίζονται καθημερινά, μπορεί να διαπιστώσουν ότι οι οργασμοί τους γίνονται λιγότερο έντονοι και λιγότερο ικανοποιητικοί.

Στρες και άγχος

Το στρες μπορεί να επιβαρύνει την σεξουαλική υγεία με πολλούς τρόπους και σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο οργασμός. Αν ένα άτομο βρίσκεται υπό πίεση στην εργασία του, είναι επιβαρυμένο από πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις ή αγχώνεται για την κατάσταση της προσωπικής του ζωής, μπορεί να χάνει την συγκέντρωσή του κατά την διάρκεια του σεξ, κάτι που σίγουρα μειώνει την απόλαυση.

Χαμηλή ερωτική επιθυμία και χαμηλή διέγερση

Τα προβλήματα με την ερωτική επιθυμία ή την διέγερση μπορούν επίσης να μειώσουν την ένταση του οργασμού. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να έχουν ψυχολογικά ή/και οργανικά αίτια όπως για παράδειγμα ορμονικές ανισορροπίες ή διαπροσωπικές συγκρούσεις. Συστήνεται στους ασθενείς να αναζητήσουν την συμβουλή ειδικού γιατρού σεξουαλικής υγείας.

Αδύναμοι μύες πυελικού εδάφους

Οι μύες του πυελικού εδάφους υποστηρίζουν τα όργανα που βρίσκονται στην λεκάνη όπως τα έντερα, την ουροδόχο κύστη, τη μήτρα, κ.α. Αυτοί οι μύες τείνουν να αδυνατίζουν καθώς οι άνθρωποι γερνάνε. Οι ασκήσεις Kegel είναι σχεδιασμένες να ενδυναμώνουν αυτή την ομάδα μυών και όσοι τις ακολουθούν πολλές φορές διαπιστώνουν ότι η ένταση των οργασμών τους ενισχύεται.

Μέθοδοι αντισύλληψης

Κάποιοι άνδρες ισχυρίζονται ότι έχουν δυσκολίες με την εκσπερμάτιση όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Τα από του στόματος χορηγούμενα αντισυλληπτικά μπορεί να προκαλέσουν παρόμοιες δυσκολίες στις γυναίκες.

Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι οι λιγότερο έντονοι οργασμοί δεν είναι λόγος για να μην ακολουθούνται οι μέθοδοι αντισύλληψης και να διακυβεύεται το ασφαλές σεξ. Οι άνδρες θα πρέπει να γνωρίζουν την σωστή χρήση του προφυλακτικού, ενώ οι γυναίκες μπορούν να συμβουλευτούν τον γυναικολόγο τους για εναλλακτικές μεθόδους αντισύλληψης.

Η επικοινωνία είναι το κύριο συστατικό οποιασδήποτε σεξουαλικής σχέσης. Αν η ένταση των οργασμών ενός εκ των συντρόφων έχει μειωθεί, το ζευγάρι μπορεί να δουλέψει από κοινού για την επίλυση του ζητήματος. Η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όπως το να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην σχέση σας, το να ζητήσετε βοήθεια με τις υποχρεώσεις σας ή το να αλλάξετε μέθοδο αντισύλληψης. Ο γιατρός, ο ψυχολόγος και ο sex therapist είναι πάντα κοντά σας για να σας βοηθήσουν.

 

https://andrologia.gr/



Zougla.gr

Προηγούμενο άρθροΡευματικά Νοσήματα & Μητρότητα: Live Διαδικτυακή εκδήλωση, Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου 2023
Επόμενο άρθροΕπικό τρολάρισμα της Dacia στην BMW για τις μηνιαίες συνδρομές στα θερμαινόμενα καθίσματα